logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Vijesti
3. Veljača 2016

Pet godina PulaP Reggae Stationa

Rođendansko slavlje 

Projekt i radijska emisija PulaP Reggae Station slavi pet godina postojanja velikim rođendanskim partijem 4. ožujka u Monte Paradisu u Puli. PRS nastao je krajem 2010. godine s ciljem promicanja reggae i dancehall kulture u ovim prostorima, ali i šire, s glavnim motom: „Music is a mission, not a competition!“. Prve tri sezone emisija je emitirana na valovima Radio Pule, dok ih protekle dvije godine svaku subotu u 20h slušamo na Radio Maestralu 95,4 FM, uz voditelje Hot Steppa, Fyah Steppa i Boki-a, koji su unutar pet godina ugostili velika imena: Demon – Macabre Unit (UK), Max Rub a Dub (Švicarska), Dj Verso (Slo), Roots in Session (Slo), i mnogi drugi. Za uređivanje i selekciju brinu se selektori ZJ Sinke i Shugaman. Osim radijske emisije, PRS nastupio je i na značajnijim festivalima i eventima, od kojih s mogu izdvojit: Seasplash festival, Overjam festival, Showcase Pula, Tripple Double Trouble Party, Reggae koncefencija, te warm up za koncert Antony B-a, kao jedan od najznačajnijih nastupa.

Za veliku rođendansku proslavu, ekipa iz PRS u goste dovodi dj Versa iz Slovenije, koji je na sceni od 2006. godine, čija selekcija varira od nježnih roots reggae ritmova, pa sve do masivnog dancehall beata. Do sada je nastupao na Soča Riversplashu, Overjam festivalu, te na reggae/dancehall eventima u Ljubljani, Kopru, Mariboru, Celju, Zagrebu, Puli, Klagenfurtu, Beogradu… Aktivno surađuje s DJ Cool Nameom, King Shango soundom, Mc Big Oz-om, Peter Po$hem i mnogim drugima. Luka Selecta novo je lice na domaćoj regage/dancehall sceni koji je oduševio mnoge sa svojim miksevima i odličnom selekcijom, koji se može pohvaliti nastupima na DKT-u i gostovanjem u emisiji PulaP Reggae Station. Upravo iz tog razloga, PRS odlučio ga je pozvati na njihov rođendanski party. Brada Selecta na sceni se također pojavljuje još od 2006. godine, kao član King Shango sounda. Od tad je skupio preko dvjestotinjak nastupa na svim većim reggae festivalima u Hrvatskoj i okolnim zemljama. Iz King Shanga izlazi 2013. godine te se okreće projektu PRS, u suradnji sa Shugamanom i dvojicom 2 Steppaz. Od 2016. godine nastupa solo, a od njegove selekcije možemo očekivati stilove roots reggae, rub a dub, dancehall, soca, bongo flava, azonto. Brada se također bavi remiksiranjem, produkcijom i snimanjem u Metamusic Produkciji, te je pokrenuo i svoju produkciju pod nazivom The Flippin.

Osim jj i selectora, u goste dolaze i djevojke iz plesne skupine Boom Gyalz. Njihov plesni izražaj bazira se na dancehallu, afro fusionu i hop-hopu, Nastale su 2009. godine u sastavu šest djevojaka, te su nastupale na brojim pulskim reggae/dancehall događanjima, kao i u Zagrebu i Ljubljani. Nakon tri godine pauze, ponovno se okupljaju, sada u sastavu četiri djevojke, te im je prvi nastup bio na zatvaranju ljetne sezone Fort Punta Christo 2015. godine. Aktivno surađuju s Arboretum Kolektivom, PulaP Reggae Stationom i Brada Selectom. 

Tekst:   Anja Ilijašević

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice