logo-t

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
1. Veljača 2016

International Dub Gathering uskoro u Puli

International Dub Gathering launch party 
Prvo izdanje International Dub Gatheringa, mjesto susreta svih ljubitelja soundsystem kulture, održati će se 25., 26. i 27. ožujka ove godine u Barceloni. Vrijedna ekipa iz Munchies Sounda i Udruge SUB dovode „Barcelonu u Pulu“, launch partijem, u petak 12. veljače, u SUP-u, Karlo Rojc. Uz rezidente Munchies sound system i njihov već sada dobro poznati sound, glavno ime partija jest naš producent i multi-instrumentalist Egoless, uz dva crewa iz Zagreba - High Grade Commanda i Lo Peaks. 

Egoless live (Lion Charge, Zam Zam)
Glazbeni producent i multi-instrumentalist iz Zagreba. Njegove trake su puštane diljem svijeta i priznat je od mnogih uvaženih radio stanica kao BBC Radio 1, BBC Radio 1xtra, BBC Radio 6, SubFM, RinseFM, Ministry of Sound, Solomonic Radio, itd. Svoj posebni dub session odraditi će live na mikseru uz pomoć dubokih vibracija ovom prilikom na dva sound system-a.

Lo Peaks svoje je glazbene ukuse počeo razvijati na techno partijima 90-ih da bi se kasnije potpuno predao dub i reggae muzici. Godine 2005. priključuje se Jahstice Soundsystemu, a nekoliko godina kasnije s Dr. Robijem i Vrxom pokreće Digitron Soundsystem, već uvelike poznat na dub/reggae sceni. Godine 2007. sudjeluje u osnivanju novog glazbenog projekta koji se zove Bamwise. Polako napušta Digitron Sound, a 2010. ulazi u projekt Ital Jam. Ital Jam čini skupina glazbenika koji u početku organiziraju večeri muzičkih reggae/dub jam-anja, a kasnije se ta skupina formira i u nešto konkretnije (aktivni riddim band). Usporedo s tim svoj glazbeni stil nadograđuje u novoj glazbenoj struji - dubstep. Kao dubstep DJ i producent jedan je od pokretača DUBstep Klub večeri u Klubu Attack, koja se zasnivala na mračnom dubstep zvuku. U posljednje vrijeme, zbog sve jače potrebe za svježim dubplateovima, na sve većoj domaćoj sceni ("dub is THE shit"), svoju produkciju i dj-setove temelji na "strictly dubwise".

Uz sve ove poslastice, na samom eventu, podjeliti će i dvije festivalske ulaznice za International Dub Gathering u Barceloni!  Tko želi u Barcelonu, pravac u Rojc 13. veljače na International Dub Gathering launch party!

Upad: 20 kn
Tekst:   Anja Ilijašević

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena