logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
4. Prosinac 2015

Dub Arena i Bass Garden u Puli

Novo dub druženje u Puli
Nakon zadnjeg druženja na Munchies Sound System launch partiju nastavljamo zimsku sezonu. Udruga SUB i Arboretum Kolektiv zajedno predstavljaju dva floora u Zeppelin - Beach & lounge baru u petak 18. prosinca, Dub Arena koju pogoni Munchies sound system i Bass Garden pojačan Arboretum soundom.

Ovoga puta na dub floor dovodi se dva svjetski priznata dub producenta, Digitron Sound iz Zagreba i Vibronics iz Velike Britanije, uz stalne residente Munchies Sound System. U Arboretum dnb dvorište dolazi splitski dvojac iz Balkan Kolektiv Crewa Inchoon i Okor sa svojom neurofunk selekcijom uz lokalne snage Sheco iz Seasplash crewa i poznate nam domaćine Arboretum Kolektiv.

Line up (Dub arena):

Vibronics (UK)
Vibronics su od svog osnivanja devedesetih godina predvodnici britanske roots i dub scene. Nakon što ih je otkrio Neil Perch iz Zion Traina i izdao na labelu Universal Egg ubrzo su nastupali diljem svijeta: od Portugala, Finske, Meksika do Japana, Kine... Izdali su mnogo albuma: "Outernational Dub Conference Volume I", "Dub Italizer", "Dubliftment", "Heavyweight Scoops Selection", "Heavyweight Scoops Selection Chapter II", "Empire Soldiers (Brain Damage meets Vibronics)", "The Return of Vibronics" itd. te mnogobrojne singlove i kompilacije diljem svijeta. Surađivali su s glazbenim imenima kao što su Zion Train, Ranking Joe, Macka B, The Mad Professor, Jah Free, Fun Lovin' Criminals i The Warsaw Village Band, Brain damage, High Tone... Njegov nastup će upotpuniti Madu Messenger na mikrofonu poznat po mnogobrojnim izdanjima na Scoop labelu.
www.vibronics.co.uk
https://vibronics.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/vibronics

Digitron (HR)
Digitron je osnovan 2007. godine u Zagrebu, od članova Radikal Dub Kolektiva s ciljem promoviranja tada nepostojeće dub scene u Hrvatskoj, odlučuju izgraditi vlastiti soundsystem kojime će promicati dub i roots kulturu. Danas je Digitron poznati soundsystem koji djeluje na području Hrvatske i cijele Europe imajući nastupe po Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji (Hadra, Lusine, Fusion, Reggae Bus Festival) ... Digitron je resident sound u Medici sa svojim mjesečnim programom, kao i na dub floorovima regionalnih festivala poput Seasplash, Lost Theory i Modem Festivala. Osim vlastitog soundsystema imaju prepoznatljivu produkciju ekskluzivnih dubplate-a najbliže UK dubu s utjecajima mnogih drugih elektronskih žanrova. Ogromna količina bassa je zagarantirana.
http://digitronsoundsystem.net/
https://soundcloud.com/digitron-sound-system-vrx
www.talawa.fr/vrx+digitron+sound

Munchies Sound
Munchies SoundSystem projekt je pokrenut krajem 2013. godine kada se dvoje prijatelja Filip i Zoki odlucuju upustiti u izgradnju prvog pulskog soundsystema posvećenog roots i dub glazbi. Inspiraciju nalaze u pionirima balkanskog duba, Digitron Sound Systemu i talijanskom veteranu Warrior Charge SOundsystemu koji im omogućava prve kutije i lekciju o tehničkom djelu soundsystem priče te uz čiju pomoć započinju izgradnju vlastitog sound systema. Prvi Soundsystem meeting u Puli organiziraju s velikim prijateljima iz Trsta Rockers Dub Masters s kojima odrađuju svoji prvi session. Slijede nastupi na Lost Theory festivalu, Teachingz in Dub u Rijeci, Irie Garden partyiju u Zagrebu i Epic Dub Sessionu u Osijeku. Početkom 2015. godine kreću s organizacijom eventa u sklopu udruge SUB, s kojima uspijesno dovode međunarodne goste poput dragih prijatelja Shimana Sound System, pionira talijanskog dub zvuka Echotronix Sound System i Imperial Sound Army pod Dan I-ovim vodstvom. Prvo ljeto ispunjavaju nastupima na mnogim festivalima kao sto su Tides of Youth festival, Seasplash festival, Overjam festival, ponovo Lost Theory festival i Dub Freeqs festival u sklopu Momento Dementa festivala gdje su djelili stage sa svojim uciteljima Digitron Sound Systemom, Warrior Charge-om i medunarodnim dub velikanima poput Roots Collective, Dub Conductor, Haspar, Gamma Sound, RDH Hi Fi, Dub Engine i Reservoir Dub. Njihova selekcija je putovanje koje kreće od rootsa 70-ih i 80-ih sve do modernog zvuka ponajviše engleskog i francuskog duba. Omiljeni izvodači su UK velikani Jah Shaka, Iration Steppas, The Disciples, Aba Shanti, Channel One, Twinkle Brothers, francuski OBF, BBJ i naravno najveći support ide domacim dub veteranima clanovima Radikal Dub Kolektiva Dubble i Digitron Sound Systemu. Često djele stage s braćom iz balkanske dub scene Low Frequency, Zenicafaria, HGC, Homegrown Sound, Bass Matters i Boca Sound. Poruka koju se trude podijeliti svojim jakim vibracijama je pozitiva, otvorenost uma ka novim iskustvima i ujedinjena borba protiv babylonske opresije i sveopćeg ignoranca.
www.facebook.com/munchiessoundsystem
www.mixcloud.com/munchiessoundsystem
https://soundcloud.com/munchies-soundsystem

Line up (Bass garden):

Okor (Split/Zagreb)
Počinje se baviti produkcijom i miksanjem drum'n'bass još u srednjoj školi. U svijet produkcije uveo ga je tadašnji kolega iz crewa Implant, danas poznat kao VRH. Zajedno s njim, Dubokom, Oxideom i Cuisine Dubom sudjeluje u organizaciji partija (Karantena, Beatslap) u kultnom splitskom klubu Kocka. Ove je godine dobio svoje prvo izdanje i to za riječki Balkan Kolektiv label. Njegov EP pod nazivom "Fool's Play" našao se na četvrtom mjestu najprodavanijih juke/footwork izdanja u tjednu u kojem je izašao. Na tom izdanju našla se, među šest traka, i suradnja sa Svenom Nalisom, pod imenom Abjure. Njegove trake puštale su se na londonskom Rinse.fm, Bassdriveu, a među imenima koji su puštali njegove stvari nalaze se Sam Binga, Simon/off, Stunna, Stray i drugi.. Njegov zvuk može se opisati kroz simbiozu američkih juke i footworka s UK slowfast zvukovima.
https://soundcloud.com/okor-1
www.mixcloud.com/okorloopjunkies/

Inchoon (Split/Zagreb)
https://soundcloud.com/in-choon

Sheco (Pula)
Pulski DJ koji se mixanjem bavi od kraja 2010. godine. Član je Seasplash Crewa, te sudjeluje u organizaciji Showcase partyja gdje nastupaju mnogi afirmirani i neafirmirani DJ­i. U njegovim setovima prevladavaju d’n’b i jungle, a uz nastupe na lokalnim partijima te na festivalima Seasplash, Outlook, Trnfest, bilježi brojne nastupe u Zagrebu, Rijeci, Trstu, Ljubljani...
http://soundcloud.com/sheco_89
www.facebook.com/ShowcasePula

Arboretum kolektiv (Pula)
Arboretum Kolektiv su drum n bass trojac iz Pule, kolektiv čine Jinxie Grooves, Chvigy & Man Go. Jinxie & Chvigy su počeli mixanjem različitih stilova muzike u 2010. godini. Godinu dana kasnije osjetili su potrebu stvaranja kolektiva koji je rođen u 2011. Arboretum Kolektiv je zvuk izvorno formiran s ciljem podizanja lokalne scene na višu razinu te pridonosi globalnoj drum n bass zajednici. Kombiniranjem svih stilova drum n bass muzike kao Jungle , Dubwise , Deep , Liquid & Jump Up, Arboretum Kolektiv nudi jedinstven mix drum n bass stilova.
https://soundcloud.com/arboretum-kolektiv

Početak: 22h
Upad: 30/50 kn

Za sve vas koje ne možete doći prije ponoći, a želite si rezervirati kartu za 30 kn možete nam poslati upit na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kao bi vas vaša karta čekala na ulazu. 
Tekst:   Sub

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice