logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
17. Travanj 2015

Anthony B u Puli!

Jedan od najvećih reggae izvođača današnjice: Anthony B s Bornfire Bandom dolazi nam u goste u petak 1. svibnja i to na tvrđavu Kaštel iznad središta Pule!

Uz njih skačemo i uz domaću ekipu koja dokazano ne može pogriješiti: Filip Motovunski, Sheco i Pulap Reggae Station!

Anthony B
Jedan od istinskih velikana suvremenog reggaea, Anthony B svoju duhovnu i glazbenu borbu započinje kao DJ na rodnoj Jamajci, a zatim kreće s autorskim stvarima. Još i prije kultnog prvog albuma Real Revolutionary iz 96-te, izdaje hitove "Repentance Time", "Fire pon Rome", "Rumour" i "Raid di Barn", koji postaju moderni klasici! Godinu dana kasnije, politički aktivnom Nah Vote Again podiže svijest lokalne zajednice i sprječava nerede na državnim izborima u domovini. Naravno, uspjeh je odjeknuo diljem svijeta i otad neumorno izdaje albume, surađuje i nastupa uživo, čuven po visokokvalitetnom i energičnom live nastupu!

Osim što ga znaju po živopisnim bojama afričke odjeće i nezaobilaznom ceremonijalnom štapu, fanovi Anthony B-a su prije svega privučeni autentičnom duhovnošću i oštrim porukama koje se provlače kroz njegove pjesme. Vođen izvornim reggae duhom, dubinom je poruke podigao liričke, ali i glazbene standarde: poznat je po kvaliteti produkcije i izvedbe prilikom svojih monumenalnih nastupa. Ne bez razloga, surađivao je s velikim imenima scene, među kojima izdvajamo: Sizzla, Bone Crusher, Akon, Wyclef Jean, Snoop Dogg, R. Kelly, Martina... Očekuje vas intenzivan nastup izuzetno nadarenog, nadahnutog i pozitivnog umjetnika, čija glazba pruža i puno više od zabave!

Filip Motovunski
Filip Motovunski je dnb/hiphop/jungle DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri, gdje je započeo karijeru kao član hiphop/dnb/jungle grupe PCP. Dio je kanadskog labela Junglexpeditions i njemačkog Breaks Per Minute (BPM Rec.). U zadnjih osam godina vrtio je na preko 500 partyja u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, i Njemačkoj, te često surađuje s DJ Rahmaneejem iz Beograda. Nedavno je pokrenuo projekt NOON pod kojim je izdao Noonshine EP za BPM Rec, a već ga prepoznaju mnogi veliki artisti kao Ed Solo, DJ Marky… Upravo njemu možemo zahvaliti što je Hrvatska doslovno poludjela za drum&bass soundom, dok njegova produkcija uveseljava svakog clubbera diljem Lijepe naše, pa čak i šire.

Sheco
Pulski DJ koji se mixanjem bavi od kraja 2010. godine. Član je Seasplash Crewa, te sudjeluje u organizaciji Showcase partyja gdje nastupaju mnogi afirmirani i neafirmirani DJ­-i. U njegovim setovima prevladavaju d’n’b i jungle, a uz nastupe na lokalnim partyjima te na festivalima Seasplash, Outlook, Trnfest, bilježi brojne nastupe u Zagrebu, Rijeci, Trstu, Ljubljani...

Pulap Reggae Station
Počeo je kao projekt za radio emisiju na Radio Puli 2010. god s ciljem promocije reggae i dancehall kulture na ovim prostorima i šire. Tijekom emitiranja svakog tjedna Pulap Reggae Station je dosegnuo do svakog kutka zemaljske kugle i oraspoložio mnoge večeri nedjeljom. Pulap Reggae Station čine bivši članovi King Shango Sounda: Shugman, Brada Selecta i Zj Sinke te Hot Steppa & Fyah Steppa. Od prošle godine Pulap Reggae Station je krenuo i sa svirkama na lokalnim eventima kao što je Fort Punta Christo Closing Party, Catch Me If You Can, Showcase te Seasplash Platforma.

Ulaznice: 60 kn u pretprodaji / 75 kn na dan
Online: entrio.hr/event/anthony-b-bornfire-band-jam-live-on-stage-kastel-pula-2365

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena