logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
23. Ožujak 2015

Dođi na Medika Slum Jam

Drugi vikend u travnju rezerviran je za Medika Slum Jam! Zima je bila plesna, a proljeće će biti još plesnije!

Domaće dub snage spremne su za preznojavanja na plesnim podijima:


Petak 10.4.2015.
Dub Meeting w/Dubolik powered by Digitron Sound System All night session jam! All tribes welcome...

Dubolik
Rođen u Sarajevu, 90-tih godina dolazi u Zagreb i susreće se s ex-Yu punk i diy scenom. Niz godina svira gitaru u hc-punk bendu Radikalna promjena. Kroz godine njegov glazbeni interes proširuje se na reggae te kasnije na dub i dubom inspiriranu glazbu. Godine 2002. sudjeluje u stvaranju Radikal Dub Kolektiva, u kojem isprva svira gitaru, a poslije, kako bend sve više naginje elektronskom zvuku prelazi i na synthove, samplere, efekte... Paralelno uz RDK s dvoje kolega iz benda (Vanja, Vrki) pokreće i Radikal Dub Sound orijentiran na live izvedbu digitalnog duba, gdje preuzima posao live-dubbinga i produkcije.

Nakon razlaza RDK 2012. godine zajedno s s Vanjom, oformljava novi dub projekt imena Dubble, te uskoro zajedno pokreću i vlastiti label "Dub Tunnel rec." na kojem su do sada izdana tri 10" vinila u Dubolikovoj produkciji, a četvrti na kojem gostuje legendarni pjevač Earl 16 bi trebao vidjeti svjetlo dana u slijedećih nekoliko mjeseci. Osim angažmana u vlastitim projektima kontinuirano surađuje i s drugim glazbenicima (The Senior Allstars, Waitapu, Bamwise, Digitron...) radeći produkciju, dub verzije, remikseve. Iako mu je primaran rad u studiju i vlastita produkcija, također nastupa kao dj sa selekcijom u kojoj je prezentiran razvoj reggaea i duba, od svoje zlatne ere do današnjeg suvremenog heavyweight duba.

A Digitron poznajete kao svoj dlan, kao svoj prazan džep, kao bližnjeg svog a cipelice plesne poznaju ih još bolje... Full Crew Session Jam iz dubina mraka, satkan od mirisa najfinijeg znoja, zadojen dimom spaljene plastike te podržan od strane razbacanih i neostvarenih snova... Podrži ono što ti noge razvlači u zastrašujućem plesnom onaniranju...

Subota 11.4.2015. Medika Slum Jam # 2 Akc Medika
Klub Attack --- Mrak, bas, zvuk, pa opet mrak... Namršteni dikobrazi, znoj, neizmjerna zvonka radost
Chakka's Room & BarabaDUB Soud Kolektiv Chill zone, Voodoo Kitchen, DJebate KLUB, Spooky INFOSHOP and many, many more... Music by DJ MILE... On je sreća, on je radost, on čelična vrata levom rukom otvara... On ima energije za napajati dva main floora i četiri manje bine... On ima selekciju koja luta, lupa, poskakuje, zaziva duhove... Tera zlice i pali šibice... Trljajte se i migoljite na plesnom podiju omiljenog nam bunkera neispunjenih željan uz nesretnu mladost i još neizvjesnije sutra...... powered by BarabaDUB Sound Kolektiv!

 

 

Tekst:  

Moglo bi te zanimati

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice