logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Slušaj ovo
5. Veljača 2016

Diamusk -"Brotherhood"

Poslušaj "Brotherhood" 

Poznata po svom radu u bendovima Gluho Doba, Dubioza Kolektiv i La Cherga, Adisa Zvekić aka Diamusk uskoro pruža publici priliku čuti njen prvi solo album pod nazivom "Wadada". Prvi singl "Brotherhood" izašao je danas 5. veljače 2016. 

Znajući o čemu govori, Adisa Zvekić čvrsto stoji na zemlji djelujući pod novim imenom i s dubljim ciljem. Odrasla u ratom rastrganoj Bosni i Hercegovini, vokalistica i autorica tekstova sada poznata kao Diamusk danas je lansirala prvi singl "Brotherhood". U ovoj pjesmi Diamusk poziva na hrabrost u globalnom društvu.

Diamusk je potpisala ugovor s Fjord Sound Records u prosincu 2015. godine kada je njen projekt za izdavanje albuma na crowdfounding webu Kickstarter pronašao glazbeni izdavač i u potpunosti financirao produciranje albuma. Sada podržan od Fjord Sounda, debi album "Wadada", izaći će ožujku/travnju 2016. Sve vokalne izvedbe i tekstove potpisuje Diamusk a kompozicije, aranžmane i produkciju potpisuje zajedno sa svojim suprugom Aldinom Hasanovićem. Mastering albuma radio je Đani Pervan, a za cover art zasluzan je Sallex Perić. Prvi singl, pjesma "Brotherhood" žanrovski je kategorizirana kao alternativni pop s primjesom reggaea i duba i predstavlja primjeren sažetak za najavu albuma "Wadada". Zvuk "Brotherhooda" nije uobičajeni balkanski zvuk prisutan u bendovima s kojima je prije surađivala već više teži međunarodnom popularnom glazbenom stilu. Sam zvuk je isprepleten snažnom porukom. Slušatelji će uskoro razumjeti da za bolji svijet, usprkos poteskoćama, moraju preuzeti kontrolu i osobnu odgovornost. "Brotherhood" je himna svakoga ko teži blagoslovu moćnih oružja ljubavi, oprosta i gospodarenja vlastitim životom.

Snimljen na engleskom jeziku, u ChildRoom Studiju u Adisinom domu u Bergenu u Norveškoj, od albuma "Wadada" se očekuje da će uzdrmati publiku do koje uspije doprijeti. Predstavnici Fjord Sound Recordsa o albumu izjavljuju: "Jako smo sretni što možemo poruku od Diamusk prenijeti na svjetsku scenu. Njen rad je tako iskren u svom zvuku i jasan glas čovječanstvu. Njeno iskustvo iz tmine rata i gladi prozima ovo glazbeno djelo istinskim vrijednostima i od srca. U svom dvadesetogodisnjem glazbenom iskustvu se moze pohvaliti s više od 500 koncerata diljem Europe. Drago nam je da se vratila."

"Brotherhood" od danas potražite na Spotify, iTunes, Youtube, Amazon-u i većini digitalnih streaming platformi.
www.facebook.com/diamusk 

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena