logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

nike

Događanja
Recenzije
Eleven Seven Records
Eleven Seven Records 2015.
15. Kolovoz 2016

TVS - "Deep Steppaz Dub"

Duboko i glomazno 

Felix Wolter je čovjek s puno identiteta. Iako je najviše poznat pod nadimkom Dubvisionist, na ovom albumu nastupa kao TVS i zaista, "Deep Steppaz Dub" album je iskorak od njegovog uobičajenog analognog roots stila te je se na njemu posvetio karakterističnom UK stepersu. Ali oni koji su očekivali tipični four to the floor steppers, nisu mogli biti dalje od istine - ista ona sofisticiranost u miksu, zaljubljenost u detalje i slojevite gradacije s kakvima inače obogaćuje svoje dubove, prisutne su i ovdje.

Dodatna slika 1

Bilo da kroz miks prohujaju opojni puhači ("New Daily"), zaigraju lepršave klavirske minijature ("Roots Stepper") ili prolete prozračni synthovi u kombinaciji s nekim dalekoistočnim žičanim instrumentom ("Dubvendor Dub"), Felix Wolter uvijek ide korak dalje izvan uobičajenih steppers gabarita. Tome u prilog ide i podatak da je većina ovih traka nastajala u dugogodišnjim procesima, pretežito između 2004. i 2008. godine, a u svrhu ovog albuma su nanovo miksane, što im pridodaje određeni svježi i aktualni šlif.

Ali Felix Wolter AKA Dubvisionist AKA TVS koristi priliku da u ovom albumu oda i počast svome velikom primjeru Mad Professoru u prethodno spomenutoj "Roots Stepper", koja je (još više) nabrijana obrada Profinog "Kunta Kinte Dub", i to verzije iz 1991. godine.

Devedesete su bile godine u kojima je i ovaj njemački producent i glazbenik po prvi put stupio na plan kao član kultne grupe The Vision, a koja je opet bila svojevrsna preteča današnjim sastavima kao što su The Senior Allstars, Dub Spencer & Trance Hill i Dubblestandart. Od tada je prvenstveno u sklopu labela Echo Beach ali i svojega vlastitog Perkussion & Elektronik izgradio reputaciju sive eminencije njemačkog duba. To samo potvrđuje i u "Deep Steppaz Dub".

Tekst: