logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Izvještaji
17. Svibanj 2016

Čudno Drvoređe

Drvored je još jednom omađijao sve
MIMO program priredio nam je još jednu prekrasnu večer uz čudnovate šansonijere, ČudNoReĐe i Drvored. Ova dva sastava se nekom čudnom logikom zaista dobro nadopunjavaju.

Večer su otvorili ČudNoReĐe, trojac okupljen oko Ognjena Bašića. ČudNoReĐe zapravo pripada punk miljeu, no izvrsno su se uklopili u kazališnu scenu dvorane Gorgone koja nas je još jednom počastila izvrsnim ozvučenjem. Tekstovi ČudNoReĐa vrište od banalnosti („Hej moj Diname, ti si u banani...“), dok s druge strane u pjesmi „Direktna djeco akcija“ definitivno ukazuju na zreli aktivizam („...u državnim školama nas uče poslušnosti, ubijaju nam snove i suzuju mogućnosti, neće nama učitelji kreativnost gušiti, odlučno ćemo mi njih sa katedre srušiti..."). S albuma „Dno je sve rjeđe“ čuli smo još i odličnu, kavansku „Stevo Čokrlić“, „Ime Tvoje“, „Samo Odlažno“... ČudNoReĐe u ovom trojcu gitara/bubanj/bas sasvim dobro funkcionira, osim što se nekad jačina tekstova i jačina svirke međusobno sudaraju. Odnosno, kao da na trenutke nisu bili u simbiozi.

Nakon zabavnog ČudNoReĐa, red je stigao na govorni dio MIMO programa. S nama su bili Andrea Kovač s Radio Studenta i portala Sound Report, Marin Tomić aka Ujak Stanley s vječne Terapije net i Nenad Kovačić, glazbeni majstor kojeg poznajemo iz Antenata, Sevdah Takhta i Našeg malog Afro Benda. Pričalo se o karakteru ČudNoReĐa, kako su nastale neke pjesme te o Drvoredu koji iz nastupa u nastup sve više iznenađuje.

Vrlo brzo red je došao na predstavu Drvoreda. Ne na koncert, nego doista na predstavu. Nastup su otvorili s „Limena Glazbo“, a pridružila im se dotična Sanja koja je začinila nastup Drvoreda sa svojim pantomimičarskim performansima tijekom cijelog nastupa. Tijekom „Konobarice“ zaista smo među sobom imali konobaricu Sanju koja je raznosila rakije publici, a njena vedrina začinila je gotovo svaku pjesmu. Čuli smo i „Johnny Ketty“, možda najbolju ska stvar snimljenu na ovim prostorima. Putovalo se na „Zanzibar“ kroz „Ona Plovi“ dok je na „Baš sam sretan“ uslijedilo najveće iznenađenje večeri. Imali smo priliku tijekom cijele pjesme uživati u yogističko/gimnastičarskom nastupu dvije mlade dame i jednog mladića koji su uspjeli zadržati apsolutnu pozornost publike i dodatno začiniti ovu prekrasnu večer. Našle su se i na repertoaru dvije nove pjesme no pozornost ovog puta nije bila na novim radovima već na glazbeno scenskom spektaklu.

Drvored iz nastupa u nastup uvodi nešto novo, nešto svježe i time si konstantno podiže ljestvicu. MIMO pozornicu su jako dobro iskoristili za uvođenje cirkusko/kabaret segmenta. Srećom da ovo nisu išli izvoditi u klupskom prostoru, u Gorgoni je ovakav nastup došao do potpunog izražaja. Ovog puta oba sastava nisu imali rasplesanu publiku no to ne znači da je publici bilo dosadno. Uživali smo u svakom taktu, u svakoj izgovorenoj riječi, u svakom pokretu.

Foto: Petra Jugovac
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice