logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Ganja
27. Travanj 2015

Marš svi na marš!

Odmah nakon dana slavlja međunarodnog praznika rada, 2. svibnja u preko 200 gradova širom svijeta, održati će se Global Marijuana March.

Stotine tisuća aktivista izaći će na ulice kako bi se pridružili maršu za slobodu i jednakost, maršu za uklanjanje tabua zbog kojeg je tisuće ljudi sudski progonjeno te kako bi uputili zahtjev za reformom i legalizacijom marihuane. Ovaj događaj poznat je i pod nazivima The Global Cannabis March i Million Marijuana March, a prvi put je održan još 1999. godine u New Yorku. Do sada su marševi održani u preko 800 gradova u više od 80 država diljem svijeta, podižući na taj način svijest o kanabisu kao izrazito korisnoj i iskoristivoj biljci na području medicine i industrije, a koja je desetljaćima demonizirana od strane totalitarnih sustava, represivnih državnih aparata i konzervativno needucirane većine stanovništva, koja je dopustila da ju povede masovna marketinška antikampanja.

GMM je jednodnevno slavlje prihvaćanja kulture kanabisa kao osobog lifestyle izbora. Sudionici marša naći će se ujedinjeni oko iste teme, bilo da su konzumenti ili ne, kako bi razgovarali, educirali i promicali svijest o kanabisu te se ujedno dobro zabavili uz mnogobrojne istomišljenike na nebrojenim uličnim koncertima, partyima i spontanim okupljanjima. Nama najbliže mjesto održavanja marša (kad se već nismo sjetili organizirati ga u Zagrebu) je Beč u kojem će kao glavna glazbena atrakcija nastupiti poznati francuski dub producent Panda Dub, live elektro projekt The Trickaz, uz lokalnu podršku Shalamanda HiFi Soundsystema, Ganjamana i mnogih drugih. Nakon samog Marša druženje i zabava se nastavlja na nekoliko afterparty-a koji variraju od roots reggae-a, duba i psihodelije sve do rocka tako da svatko može pronaći nešto za sebe

Ako ste u mogućnosti, svakako posjetite ovaj marš u ime marihuane, osjetite i budite dio energije koja pokušava i želi uvesti promjene koje su i više nego potrebne našoj planeti Zemlji, uz nadu da ćemo sljedeće godine možda zajedno marširati i unutar naših granica.

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice