logo-t

  • Foreigners Everywhere objavili reinterpretaciju pjesme

    Foreigners Everywhere objavili reinterpretaciju pjesme "Our Life Our World" u punk/reggae stilu

  • Mortimer – “From Within” - pažljiv pristup glazbi

    Mortimer – “From Within” - pažljiv pristup glazbi

  • Podržite projekt Croatia in Dub

    Podržite projekt Croatia in Dub

  • One Dread kao predgrupa na zagrebačkom koncertu Asian Dub Foundationa

    One Dread kao predgrupa na zagrebačkom koncertu Asian Dub Foundationa

  • Ska velikani The Toasters dolaze u Zagreb

    Ska velikani The Toasters dolaze u Zagreb

  • Manudigital -

    Manudigital - "Digital UK Session" - svježa raggamuffin isporuka

nike

Događanja
Vijesti
21. Lipanj 2024

Italee dolazi na Montenegro Sun Reggae Festival

13. izdanje crnogorskog reggae festivala
Na ovogodišnje izdanje Montenegro Sun Reggae Festivala koji će se održati ovog 7. i 8. rujna na bazenima Rondo u Budvi zasada dolazi glazbenica s Jamajke, Italee.

Italee je multitalentirana i višestruka jamajčanska umjetnica. Njen zvuk je jedinstvena fuzija strasti i duše, noseći duh života koji je oličen sa njenim tradicionalnim jamajčanskim akcentom koji će vam naježiti kičmu.

Italeeina ljubav prema muzici počela je u ranom djetinjstvu jer su je inspirirali roditelji koji su joj postavili temelje da razvije svoj talent. Sjeća se kako se budila u ranim jutarnjim satima dok je njen otac pjevao i svirao na gitari. Još kao dijete njeno sudjelovanje u muzičkim poduhvatima raspirivalo je njenu žeđ za glavnom pozornicom. Od tada ova talentirana pjevačica, pjesnikinja, izvođačica i producentkinja ostavlja mpresivan pečat; napravila je duet na Shaggyjevom multiplatinastom albumu “Hot Shot” i solo nastup pod nazivom “Why” na albumu sa soundtrackom za hit film “Show Time” (glume Eddie Murphy i Robert De Niro), koristeći svoj alias “Rude” na oba projekta. Izvela je i tematsku pjesmu pod nazivom “Boyz like it dirty” na soundtracku za kultni klasik filma “Cabin Fever 2”.

Italee je osnovala vlastitu produkcijsku kompaniju i producirala neke od najboljih plesnih grupa na Jamajci, uključujući Sean Paula, Beenie Mana, Elephant Mana, Red Rat Sizzlu i mnoge druge. Takođe je radila s renomiranim međunarodnim producentima kao što su Tony Canal (No Doubt), Derrick Bramble, Dave Stewart, Jeff Bova, Dave Kelly, Robert Livingston i Sly Dunbar. Privlačan glas ove pjevačice, oličen njenom zadivljujućom privlačnošću, dokazuje da je neizbežno predodređena za slavu. Tokom svoje karijere dobila je podršku svjetski priznatih muzičara kao što su Cindy Blackman, Jack Dailey (bubnjar i basist Lennyja Kravitza), Nair-Z (bubnjar Johna Mayera), Earl China Smith, Rudy Valention, Gibby Leebert Morrison i Paul Kastick (bubnjar/producent). Sretna je što je dijelila pozornicu s nekim od najvećih svjetskih glumaca i glumila u seriji Coruba Rum koja se emitira na Novom Zelandu.

Ova karipska ljepotica posjeduje jedinstvenu sposobnost da poveže svoju publiku kroz izvođenje svojih pjesama. Melodije joj dolaze lako zajedno s naizgled proročkim tekstovima prošlih sadašnjih i budućih vremena, stvarajući na taj način euforičnu i ekstatičnu muzičku atmosferu u svakom izdanju nove pjesme.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost
Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka
Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio