logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
12. Veljača 2024

One Dread poziva na koncertnu promociju vinilnog izdanja albuma

Izlazi vinilno izdanje albuma “Rewind, Play, Repeat”

Nakon uspješne koncertne promocije albuma u Zagrebu, One Dread se sprema u proširenom izdanju izvesti bogatije aranžmane svog autorskog prvijenca u Saxu povodom izlaska vinilnog izdanja albuma. Standardna sedmorka One Dreada 9. ožujka nastupit će uz pratnju Green Horns brass sekcije te time s obje noge zakoračiti u roots/dub vode veoma specifičnim live izdanjem.

Autorski album “Rewind, Play, Repeat”, podjednako pohvaljen od strane glazbenih kritičara i publike, prvenstveno je i zamišljen kao vinilno izdanje, čime je ova promocija idealna prilika za nabavku vinila koji svoj datum izlaska ima dan prije – 8.3.2024. Vinil će biti dostupan za kupnju na dan koncerta u prostorijama Saxa ili u prednarudžbi preko PDV-a.

Izvještaj: One Dread položili ispit, poziv na revoluciju je uspio

One Dread zagrebački je bend sastavljen od članica upečatljive trojke TNT vocal force (Tea Anzulović, Nika Starčević i Tena Starčević) i četvero instrumentalista okupljenih pod zajedničkim nazivom Bad Boys (Goran Egić, Borna Ivezić, Ivan Perković i Matej Smiljanić). Premda je glazbeni sastav osnovan još 2007. godine s temeljnim fokusom na obrađivanje hitova reggae i roots žanra, tek se 2015. godine oformila postava benda u kojoj su Tea, Nika i Tena s pozicija pratećih vokala prešle u frontu, dok im leđa čuva najjača ritam sekcija (gitara, bas, klavijature i bubanj). Bend je u posljednjih desetak godina svirao diljem Hrvatske i inozemstva, a osim svirki u klubovima, nerijetko nastupaju na pozornicama domaćih i europskih festivala.

Mix albuma potpisuje Dr.Obi (Amplifyah music), a mastering Filip Motovunski (FM Mastering). Izdavač albuma je PDV Records, a za grafičko oblikovanje covera svih izdanja albuma zaslužan je Mislav Lešić (Lord Chardak).

Cijena ulaznice:
• 7,00 € u pretprodaji,
• 10,00 € na ulazu u klub
Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti i u klubu Sax!, u Palmotićevoj ulici 22/2, te u dućanu ploča PDV, u sklopu Pločnika Gornjeg koji se nalazi u prostorima kluba Dva Osam u Zagrebu.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice