logo-t

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Haris Pilton objavio

    Haris Pilton objavio "Dub for Ladies"

  • Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

    Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

    Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

  • Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

    Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

nike

Događanja
Vijesti
5. Prosinac 2022

Motovunski, Rahmanee i Jin-San u Dva Osam

Drum'n'Bass & jungle Party

Petak, 16.12.2022., 22-04h
Klub Dva Osam, Zagreb
Pretprodaja 60 kn / 80 kn na ulazu / 40 kn sa X-icom

Postoji li bolji line up za domaći drum'n'bass & jungle party, s kojim ovu godinu privodimo kraju?

Filip Motovunski je drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri. Prije više od deset godina počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/drum & bass pjesama po čemu je danas prepoznatljiv. Svoje dnb/jungle putovanje započinje s izdanjem “Ta Pa Tap” EP koje izlazi za kanadsku Junglexpeditions etiketu, a nešto kasnije, za isti label izlazi i “Sort Dem Out” EP koji je nastao u suradnji Rahmaneejem. Filip nastavlja nizati izdanja za njemački Breaks Per Minute (BPM Rec.) među kojima su uspješni “Noonshine” EP i “Love Frequency”, “Kiril Djaikovski – Jungle Shadow remix” i “Lava/Shakka” koje se mogu čuti u setovima mnogih svjetskih imena. Deset godina na sceni obilježava duplim CD izdanjem za PDV label naziva “Ten Years Making Beats”. Izdanje sadrži 40 Filipovih autorskih djela i obrada. Ubrzo nakon počinje nizati izdanja za kultni Bad Taste Recordings u vlasništvu Vegasa iz kultnog engleskog četvorca Bad Company UK. Prvo izdanje za Bad Taste su pjesme Right Here i Lava VIP koja dobiva i video spot u režiji Filipa Filkovića Philatza u kojem Motovunski prvi put repa na engleskom. “Check Out The Vibe” EP, “Hornsman Coyote & Jah Mason - Belly of The Beast” remix, “Combination”, “Space Language w. Billain”, “N.O.H.A. - Process Of Living” remix, “Get Some”, “Lion King” neka su od izdanja s kojima Filip postaje međunarodno prepoznatljiv i koja se redovno vrte na BBC radiju i u setovima poznatih imena kao što su DJ Marky, Benny Page, Noisia, Calyx & TeeBee, Bad Company, Kursiva, Kings of The Rollers, Rene LaVice, Ed Solo, High Contrast, Skeptical, … Slijede izdanja “The Street/Burp”, “Conversation/Argument”, “Listen To The Sound ft. Mikkim & MC Spee”, “Benny Page & Kursiva - Preditah” remix za labelove kao što su TeeBee-jev Subtitles Music, Ed Solo-v Jungle Cakes i Optiv-ov Red Light Records.

2020. i 2021. izlaze “For My Dogs“ za Bad Taste uz BBC Radio 1 premijeru, remix pjesme „Rumble – Gyalis ft. Suku Ward & Mr. Lexx“ za Lion Dub International također u eteru BBC Radija. Slijedi “Ninja“ za Benny Page-ov Dub Shotta Recordings i “Serious Music“ za kultni Ram Records na kojem gostuje engleski MC Joe Raygun. “Serious Music“ prati i službeni video spot u Filipovoj režiji ekskluzivno objavljen na “District Bass“ youtube kanalu. 2022. slijede izdanja za Subtitles Music i Bad Taste Recordings. „Give em“ u suradnji sa Joe Raygun-om uz Rahmanee-jev remix i eksperimentalniji „Blood Overflow“, oba popraćena poznatim YT kanalima i podrškom velikana drum & bass scene. Slijedi Filipov remix za kultnu dub pjesmu „Dubbing With The Observer“ King Tubby-ja koji izlazi na projektu „Trojan Records x Jungle Cakes“ i osvaja nagradu za remix godine hrvatske „Elector“ nagrade. Većina spomenutih izdanja uspjevaju dobiti službene uploadove na najpoznatijim youtube kanalima drum & bass žanra kao što su MA Music, Skank & Bass, DNBArena, District Bass, Darkstep Warrior i FaxCool. Od svojih početaka organizator je i klupskog programa Drama u Pazinu, dok u zadnje dvije godine isti program održava u riječkom klubu Crkva gdje jednom mjesečno dovodi DJ-eve i MC-e s područja cijelog Balkana i šire. Filip Motovunski broji čak 600 i više nastupa u Hrvatskoj, Italiji, Africi, Engleskoj, Češkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Njemačkoj.

Kreativna putanja ovog talentiranog glazbenika iz Motovuna u konstantnom je usponu, njegovo višedimenzionalno stvaralaštvo već sad je obogatilo lokalnu i svjetsku drum’n’bass scenu.

Rahmanee je popularni drum’n’bass umjetnik iz Beograda, aktivan na polju produkcije i DJ-inga s impresivnim repertoarom različitih stilova. Može spojiti liquid , jungle and hard step u jednom DJ setu s prirodnim i logičnim prijelazima iz jednog ritma u drugi. Od svog prvog izdanja za BPM Records 2009. - Idemo Odma - piše i producira vlastite pjesme. Možda je najveća pjesma koju je objavio za BPM "The Stopper". Tu pjesmu puštali su širom svijeta neka od najvećih imena DNB scene poput DJ Markyja, Roni Sizea, Eneija i 1991. 2016. godina bila je velika za Rahmanee. Objavio je dio svoje glazbe za izdavače kao što su Chopstick Dubplate, Born On Road i Sub Slayers, kao i neke remikse. Najnovije i najuspješnije izdanje je GET YOU EP za Born On Road koje je dobilo veliku podršku od imena kao što su: Nicky Blackmarket, Ed Solo, Benny Page, Aries, Freestylers, Dope Ammo i mnogi drugi. U 20 godina karijere Rahmanee je imao više od 800 nastupa u jugoistočnoj Europi i nastupao u gotovo svakom gradu. Sudjelovao je na svim velikim festivalima u regiji kao što su Exit, Seasplash, Outlook i Let It Roll festival.
 
Jin-San
On je kriv za sve.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice