logo-t

 • Tadiman -

  Tadiman - "Soljahs of Love"

 • Outlook festival otkriva kustose i prvi val imena za ovoljetno Origins izdanje

  Outlook festival otkriva kustose i prvi val imena za ovoljetno Origins izdanje

 • R.I.P. Bunny Wailer

  R.I.P. Bunny Wailer

 • Izašao Fokus meets AmanZaman -

  Izašao Fokus meets AmanZaman - "Steppaz" EP

 • RootsInSession najavljuje novo izdanje Lockdown Ska Riddim sa singlom

  RootsInSession najavljuje novo izdanje Lockdown Ska Riddim sa singlom "Musicman"

 • R.I.P U-Roy

  R.I.P U-Roy

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
10. Veljača 2021

U pripremi knjiga The Reggae Nation: The Global Legacy of Bob Marley & The Wailers

Podrži realizaciju knjige na Kickstarteru
Knjiga The Reggae Nation: The Global Legacy of Bob Marley & The Wailers prvo je sveobuhvatno istraživanje i razumijevanje globalnih dostignuća, prisutnosti i naslijeđa Bob Marleyja i Wailersa i njihovog doprinosa reggae zajednici.

Knjiga je prikazana kao globalna povijest reggae glazbe i putopisa u jednom, a vodi čitatelje na jedinstveno putovanje kroz vrijeme i prostor. Ne postoji nijedna druga knjiga poput ovog jedinstvenog i profesionalno proizvedenog djela o kralju reggae glazbe i onome što je značio i nastavlja značiti ljudima širom svijeta.

Od Grand Canyona do zaleđenih visina Himalaje u Nepalu i brojnih mjesta između njih na svim kontinentima, Reggae Nation čitatelje vodi do korijena i duž ruta reggaea i Rastafarija te pionirskog rada Boba Marleyja i The Wailers. Upečatljiva, jedinstvena publikacija na 420 stranica, The Reggae Nation lijepo je, živopisno, bogato dizajnirala i ilustrirala grafičarka Maria Papaefstathiou, suosnivačica International Reggae Poster Contesta, a autorstvo potpisuje Martijn Huisman, autor knjige "Babylon By Bus".

Knjiga sadrži gotovo 300 ilustracija i fotografija, od kojih su mnogi autori poznati glazbeni fotografi iz cijelog svijeta. S predgovorom Rogera Steffensa, koji slovi za istaknutog reggae arhivista i stručnjaka te autora knjige So Much Things to Say: The Oral History of Bob Marley.

Reggae Nation dostupan je kao ograničeno izdanje u tvrdom uvezu putem Kickstarter kampanje koja počinje 24. veljače, a traje sve do 17. ožujka. Early birds koji financijski podrže kampanju mogu očekivati zahvalu u knjizi. 

www.reggaenationbook.com/
Tekst:  

Recenzije

Tadiman - "Soljahs of Love"
Sugahspank & Blend Mishkin - "Paint Everything White"
Hornsman Coyote meets Jah Works - “Brass Roots”
Banana Zvuk - "Re-Shake!"
Haris Pilton - „Positive Reality Sound“