logo-t

  • Sprema se treće izdanje Zion Boška Festivala

    Sprema se treće izdanje Zion Boška Festivala

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

  • Paolo Baldini DubFiles, Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee i Wicked Dub Division dolaze na Sea Sound Festival

    Paolo Baldini DubFiles, Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee i Wicked Dub Division dolaze na Sea Sound Festival

  • Proširena zvučna slika One Dreada

    Proširena zvučna slika One Dreada

  • Mo’Kalamity -

    Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica

  • Lee

    Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća

nike

Događanja
Vijesti
2. Veljača 2020

Brain Holidays snimaju novi album na Jamajci

Snimanje albuma u studiju Bob Marleya

Veljača je uz mjesec ljubavi i međunarodni mjesec reggae glazbe! Brain Holidays će se povodom 20. obljetnice djelovanja zaputiti na Jamajku gdje će u Tuff Gong studiju, kojeg je osnovao legendarni Bob Marley, snimiti novi album. Osim brojih reggae albuma, u Tuff Gong studiju svoje su albume snimali Snoop Dogg, Lauryn Hill, Major Lazer i druga velika imena svjetske glazbene scene.

Osim što povodom dvadesete obljetnice snimaju album, Brain Holidays dobili su i jedinstvenu priliku – nastupit će kao posebni glazbeni gosti Italee & The Circle Of Brethrens festivala u Kingstonu!

Dodatna slika 1

U dvadeset godina dugoj karijeri, održali su na stotine festivalskih i samostalnih koncerata u široj regiji, objavili četiri studijska albuma u izdanju Dallas Records: „Stereo Roots“, „Save Peace Babylon Delete“, „System Error“ i „System Error Remix Side“, a naš je reggae kolektiv još davnih dana prepoznat od strane radijskih i TV urednika pa su njihove pjesme poput #proljeće, 'Crvena žuta zelena', 'Daj mi ljubav' i 'Pleme' ft. Baby Dooks, uočene kao hitovi koji lako ulaze u uho slušatelja.

„System Error“ nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji za najbolji album alternativne i klupske glazbe, a uvijek su rado viđeni gosti i u susjednoj Sloveniji i Austriji gdje su 2005. godine nastupili na Rototomu, najvećem svjetskom reggae festivalu. Na međunarodnoj reggae sceni potvrdu su dobili s albumom „System Error Remix Side“ na kojem su njihove pjesme osvježili etablirani glazbeni producenti putem remiksiranih verzija pjesama.

Osim autorskih koncerata, Brain Holidaysi već dvadesetu godinu zaredom održavaju koncerte povodom rođendana Boba Marleyja pa će nam tako i ove godine, 8. veljače u Vintage Industrial Baru, u svojoj interpretaciji predstaviti pjesme te reggae legende i rastafarijanca koji je svojom duhovnošću ostavio veliki utjecaj na reggae glazbu, ali i glazbu generalno. Dan ranije 7. veljače, rođendan Boba Marleyja proslavit će i u MC Patriotu u Slovenskim Konjicama.

Prati Brain Holidays na Facebook i Instagram mrežama. 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života
Tribal Seeds - “Ancient Blood“ – drevna krv teče našim venama
Bob Marley: One Love - glorifikacija ikone
Soom T - "The Louder The Better" - pozitivna slika boljeg, mudrijeg i ljepšeg svijeta