logo-t

 • Otišao je Delroy Washington

  Otišao je Delroy Washington

 • Preminuo Apple Gabriel, suosnivač Israel Vibrationa

  Preminuo Apple Gabriel, suosnivač Israel Vibrationa

 • Napustio nas je i Bob Andy

  Napustio nas je i Bob Andy

 • Homegrown Sound meets Tenja In Dub -

  Homegrown Sound meets Tenja In Dub - "Morning Dub"

 • Hornsman Coyote - “Breathing Fire”

  Hornsman Coyote - “Breathing Fire”

 • DR.obi & Anja G -

  DR.obi & Anja G - "Guidance"

nike

Događanja
Vijesti
1. Veljača 2020

Aba Shanti-I i Sista Habesha dolaze u Zagreb

Escape the City promo tulum u Željezničaru
Nakon nezaboravnog sound system ulaska u novo desetljeće, u koje nas je uveo velikan UK soudsystem scene, King Alpha u društvu Fikira Amlaka u organizaciji dragog nam Irie Garden crewa nastavljamo s velikim reggae/dub gostovanjima na u Hrvatskoj!

U subotu 2. svibnja 2020. u Klub željezničar udruga Sub Movements iz Pule i črnomerec dub bully Digitron dovode živuću legendu iz londonskog Hackneya, legendarnog operatora te jednog od najpoznatijih soundmana na svijetu, jednim okom u budućnosti a drugim pomno fiksiranim na kutiju dubplateova - vlasnik Falasha recordingsa - Jah lightning and thunder - dame gospodo i svi između - Aba Shanti-I!

Prošlo je 15 godina od posljednjeg puta kada je Aba stupio na Hrvatsko tlo, kao headliner drugog Winter reggae festivala u Zagrebu. Mnogi od nas (Vrki sigurno ne) su tada bili još u friškim tinejdžerskim danima, te nam je ova prilika da doživimo majstora iz Nothing Hilla zasigurno jedinstvena šansa čuti i doživjeti ovu legendu koja već preko 30 godina žari i pali sound systemima ove naše kugle zemaljske.

Uz njega nam dolazi i profilirana talijanska producentica Sista Habesha, obljubljena među rasta omladinom, koja već niz godina izdaje ubojite dubove na svom Habeshites labelu.

Večer će zagrijati Munchies sound system, Poznata puležanska banda i pokretači Escape the City festivala uz neizostavni Chrnomerec sound bully, balkan dub defender, Digitron sound system full sound & power - 8 scoopsa!

Prostor dekorira neizostavni dio ETC festivala Katja Cattus Coloratus Kliba - THeCo iz Pule.

Ovaj session je samo uvertira za nadolazeći Escape the City festival! Festival se održava od 22.7 do 26.7.2020 na piktoresknoj plaži mjestašca zvanog Barbariga, tik uz mediteranski ambijent staroga istarskog gradića Vodnjana.

Na ovom događaju će vam biti dostupne ekskluzivne festivalske early bird ulaznice!

Možete se javiti i rezervirati vašu kartu putem Escape the City festival stranice ili maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Tekst:   PR

Recenzije

Hornsman Coyote - “Breathing Fire”
FC Apatride UTD - "Dub Worldism"
The Young Tree - "Borderline"
Lee "Scratch" Perry - "Heavy Rain"
AmanZaman - "Online"