logo-t

 • Jah9 -

  Jah9 - "Note To Self"

 • Pogledaj video za novi singl Brain Holidaysa

  Pogledaj video za novi singl Brain Holidaysa

 • Re-Shake! – novo, kompilacijsko izdanje Banane Zvuka

  Re-Shake! – novo, kompilacijsko izdanje Banane Zvuka

 • Conquering Lion -

  Conquering Lion - "Revolution Time"

 • Positive Reality Sound, novi album Haris Piltona

  Positive Reality Sound, novi album Haris Piltona

nike

Događanja
Vijesti
31. Siječanj 2020

Rockers Dub Master Sound System dolazi na Dub Disorder

Dub Disorder Zagreb Edition | Part 6
Ovo je šesto izdanje zagrebačkog Dub Disordera. Nakon pet vrlo uspješnih izdanja s raznim gostujućim sound systemima i sound system konferencijom, sada je vrijeme za sound system arenu! Svjedočite tri teška sound systema u 2 scoops stilu na međunarodnom dub sastanku! Pripremite se za još jednu posebnu noć!!

Dub Disorder vam uvijek predstavlja pravu autentičnu glazbu od rootsa kasnih 70-ih preko rub-a-dub-a 80-ih sve do modernog duba i steppersa.

Rockers Dub Master Sound System (Trst / Italija)
www.facebook.com/pg/RockersDubMaster
http://soundcloud.com/rockersdubmaster
http://www.mixcloud.com/lucardm

Rockers Dub Master Sound System je rođen 2007. zahvaljujući njihovoj želji da se kapilarno širi, bez ikakvih sklonosti kulturi i uvjerenjima, ali s vibracijama i svijesti o različitim vrstama reggaea poput rockersa, rootsa sve do najmodernijih dubwise selekcija.

Posada je surađivala s raznim nacionalnim / međunarodnim umjetnicima, uključujući O.B.F, Digitron, Vibronics, Shalamanda Hi Fi, Warrior Charge, Rise and Shine, Imperial Sound Army, Channel One, Wicked Dub Division, Moa Anbessa, Dubbletrack, Dubass, itd., a bio je prisutan i u Heartical Vibes 5, Dub Areni (Mortegliano) i rezidencijalnom zvuku na Overjam festivalu.

Trenutno imaju ozvučenje sa šest samoinicijativnih četverostranih sux scoopsa s preampom, delayom, sirenama, pojačavačima i svime što vam je potrebno da glasno i jasno gurnete poruku mira, ljubavi, poštovanja i sklada. U Zagreb će doći sa setupom koji sadrži dva njihovih scoopsa.

Jamcoast Sound System (Koper / Slovenija) 
www.facebook.com/JamcoastSoundSystem
www.facebook.com/freedom.fighterssound
www.facebook.com/jahklin.selectasound
www.bandcamp.com/ffighter
www.soundcloud.com/freedom-fighters-sound
www.mixcloud.com/jamcoastradio

Jamcoast Sound System izgrađen je 2017. godine i još se gradi. Dizajner i otac sustava je Boris Radionica. Navigatori su: Freedom Fighters, Total Destruction, Jahklin Selecta, Kalambasstik, DJ Skyme. Jamcoast Sound System, prvi je takav sustav u S.Istriji, Koper, Slovenija. Freedom Fighter Sound je ekipa iz grada Koper / Jamcoast / SlovenJah.. Ove godine slave 13. rođendan, a selektori su Ras Marino i Selecta U-Re. Osnovali su i širu bass-reggae ekipu: Jamcoast ... FFS su svirali svugdje (Slovenija, Hrvatska, Italija, Austrija, Njemačka, Nizozemska) na nekoliko zabava i festivala (Overjam, South Park, Jungle Flash ..) i dijelili pozornicu s puno reggae umjetnika (Lutan Fiyah, Barrington Levy, Capleton Gentleman, Macka B, Protoje, Solo Banton, Mamma Marjas ...). Oni su domaćini poznatih mjesečnih zabava u Kopru ("Welcome to Jamcoast"), gdje predstavljaju različite sound systeme i izvođače, a također su dio Jamcoast Sound Systema. Njihovi sessionsi sastoje se od raznih žanrova reggaea, od rocking roots reggaea, do novih rootsa, duba, digitalnog steppasa, dancehalla do ragga junglea… strogo dobre i pozitivne vibracije zbog kojih želite pomaknuti noge!

Jahklin Selecta živi u Sloveniji u malom obalnom gradu Kopru. Od djetinjstva je volio glazbu i počeo svirati gitaru. Za nekoliko godina njegovo zanimanje se promijenilo i on se uključio u lokalnoj roots reggae / digital / dancehall / ragga džungle ekipi zvana Jamcoast. Njihov je cilj širenje slobode, ljubavi, jednakosti i pozitivne energije ljudima svojim izborom glazbe i izvedbi. Jahklinov prvi javni nastup bio je 2011. godine s bliskim prijateljima Freedom Fighters. Od tada je stalni član još uvijek rastuće ekipe Jamcoast.

Sandokan HIFI (Berlin / Zagreb)
http://www.facebook.com/sandokanhifi
http://www.instagram.com/sandokanhifi
http://www.soundcloud.com/sandokanhifi
Osnovani u rujnu 2006. u Hannoveru, Njemačka, Sandokan Hifi je počeo vraćati roots & culture u reggae scenu, u kojoj je tada dominirao dancehall / bashment style. Nakon što je Maui otišao u inozemstvo, tri preostala člana, naime Alex, Silan i Hanno, počeli su organizirati partije u prostorima lokalne alternativne i skvoterske scene, Sandokan Hifi ostaje vjeran DIY etici, promovirajući socijalno-revolucionarno stranu reggaea, puštajući većinom roots, ali također dub i rub-a-dub. Kroz godine su uspijeli sakupiti solidnu vinil kolekciju, izgraditi soundsystem, preseliti se u Berlin i pribaviti svu potrebnu opremu za predstavljanje roots reggae muzike na originalan način. Od tada su organizirali puno vlastitih sound system sessiona, također su puštali na mnogim festivalima i partijima kako domaćih tako i internacionalnih. Od kada se Alex preselio u Hrvatsku on većinom predstavlja sound kroz DJ setove, ali je to samo mali dio Sandokan Hifi iskustva. Kao uvijek kada je Dub Disorder, Sandokan Hifi će zasjati u punoj slavi i originalnim control towerom ukljućujući i njihovu čuvenu dub mašinu, kao i cijeli, ručno izrađen sound system.

Subota 8.2.2020
Attack, Medika
Pierottijeva 11, 10000 Zagreb, Croatia
Početak: 22h
Upad: 35 Kuna
Tekst:   PR

Recenzije

Jah9 - "Note To Self"
Conquering Lion - "Revolution Time"
Hornsman Coyote - “Breathing Fire”
FC Apatride UTD - "Dub Worldism"
The Young Tree - "Borderline"