logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
31. Siječanj 2020

Rockers Dub Master Sound System dolazi na Dub Disorder

Dub Disorder Zagreb Edition | Part 6
Ovo je šesto izdanje zagrebačkog Dub Disordera. Nakon pet vrlo uspješnih izdanja s raznim gostujućim sound systemima i sound system konferencijom, sada je vrijeme za sound system arenu! Svjedočite tri teška sound systema u 2 scoops stilu na međunarodnom dub sastanku! Pripremite se za još jednu posebnu noć!!

Dub Disorder vam uvijek predstavlja pravu autentičnu glazbu od rootsa kasnih 70-ih preko rub-a-dub-a 80-ih sve do modernog duba i steppersa.

Rockers Dub Master Sound System (Trst / Italija)
www.facebook.com/pg/RockersDubMaster
http://soundcloud.com/rockersdubmaster
http://www.mixcloud.com/lucardm

Rockers Dub Master Sound System je rođen 2007. zahvaljujući njihovoj želji da se kapilarno širi, bez ikakvih sklonosti kulturi i uvjerenjima, ali s vibracijama i svijesti o različitim vrstama reggaea poput rockersa, rootsa sve do najmodernijih dubwise selekcija.

Posada je surađivala s raznim nacionalnim / međunarodnim umjetnicima, uključujući O.B.F, Digitron, Vibronics, Shalamanda Hi Fi, Warrior Charge, Rise and Shine, Imperial Sound Army, Channel One, Wicked Dub Division, Moa Anbessa, Dubbletrack, Dubass, itd., a bio je prisutan i u Heartical Vibes 5, Dub Areni (Mortegliano) i rezidencijalnom zvuku na Overjam festivalu.

Trenutno imaju ozvučenje sa šest samoinicijativnih četverostranih sux scoopsa s preampom, delayom, sirenama, pojačavačima i svime što vam je potrebno da glasno i jasno gurnete poruku mira, ljubavi, poštovanja i sklada. U Zagreb će doći sa setupom koji sadrži dva njihovih scoopsa.

Jamcoast Sound System (Koper / Slovenija) 
www.facebook.com/JamcoastSoundSystem
www.facebook.com/freedom.fighterssound
www.facebook.com/jahklin.selectasound
www.bandcamp.com/ffighter
www.soundcloud.com/freedom-fighters-sound
www.mixcloud.com/jamcoastradio

Jamcoast Sound System izgrađen je 2017. godine i još se gradi. Dizajner i otac sustava je Boris Radionica. Navigatori su: Freedom Fighters, Total Destruction, Jahklin Selecta, Kalambasstik, DJ Skyme. Jamcoast Sound System, prvi je takav sustav u S.Istriji, Koper, Slovenija. Freedom Fighter Sound je ekipa iz grada Koper / Jamcoast / SlovenJah.. Ove godine slave 13. rođendan, a selektori su Ras Marino i Selecta U-Re. Osnovali su i širu bass-reggae ekipu: Jamcoast ... FFS su svirali svugdje (Slovenija, Hrvatska, Italija, Austrija, Njemačka, Nizozemska) na nekoliko zabava i festivala (Overjam, South Park, Jungle Flash ..) i dijelili pozornicu s puno reggae umjetnika (Lutan Fiyah, Barrington Levy, Capleton Gentleman, Macka B, Protoje, Solo Banton, Mamma Marjas ...). Oni su domaćini poznatih mjesečnih zabava u Kopru ("Welcome to Jamcoast"), gdje predstavljaju različite sound systeme i izvođače, a također su dio Jamcoast Sound Systema. Njihovi sessionsi sastoje se od raznih žanrova reggaea, od rocking roots reggaea, do novih rootsa, duba, digitalnog steppasa, dancehalla do ragga junglea… strogo dobre i pozitivne vibracije zbog kojih želite pomaknuti noge!

Jahklin Selecta živi u Sloveniji u malom obalnom gradu Kopru. Od djetinjstva je volio glazbu i počeo svirati gitaru. Za nekoliko godina njegovo zanimanje se promijenilo i on se uključio u lokalnoj roots reggae / digital / dancehall / ragga džungle ekipi zvana Jamcoast. Njihov je cilj širenje slobode, ljubavi, jednakosti i pozitivne energije ljudima svojim izborom glazbe i izvedbi. Jahklinov prvi javni nastup bio je 2011. godine s bliskim prijateljima Freedom Fighters. Od tada je stalni član još uvijek rastuće ekipe Jamcoast.

Sandokan HIFI (Berlin / Zagreb)
http://www.facebook.com/sandokanhifi
http://www.instagram.com/sandokanhifi
http://www.soundcloud.com/sandokanhifi
Osnovani u rujnu 2006. u Hannoveru, Njemačka, Sandokan Hifi je počeo vraćati roots & culture u reggae scenu, u kojoj je tada dominirao dancehall / bashment style. Nakon što je Maui otišao u inozemstvo, tri preostala člana, naime Alex, Silan i Hanno, počeli su organizirati partije u prostorima lokalne alternativne i skvoterske scene, Sandokan Hifi ostaje vjeran DIY etici, promovirajući socijalno-revolucionarno stranu reggaea, puštajući većinom roots, ali također dub i rub-a-dub. Kroz godine su uspijeli sakupiti solidnu vinil kolekciju, izgraditi soundsystem, preseliti se u Berlin i pribaviti svu potrebnu opremu za predstavljanje roots reggae muzike na originalan način. Od tada su organizirali puno vlastitih sound system sessiona, također su puštali na mnogim festivalima i partijima kako domaćih tako i internacionalnih. Od kada se Alex preselio u Hrvatsku on većinom predstavlja sound kroz DJ setove, ali je to samo mali dio Sandokan Hifi iskustva. Kao uvijek kada je Dub Disorder, Sandokan Hifi će zasjati u punoj slavi i originalnim control towerom ukljućujući i njihovu čuvenu dub mašinu, kao i cijeli, ručno izrađen sound system.

Subota 8.2.2020
Attack, Medika
Pierottijeva 11, 10000 Zagreb, Croatia
Početak: 22h
Upad: 35 Kuna
Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice