logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Recenzije
Steppas Records
Steppas Records 2023.
6. Ožujak 2023

Alpha Steppa & Awa Fall - “What A Joy” - jedinstveni dub zvuk i svjesne poruke

Moćna dub suradnja
Kada su Alpha Steppa i Awa Fall objavili zajednički singl “God Send” prije nekoliko mjeseci kao najavu zajedničkog izdanja, bilo je već tada jasno da nas očekuje moćno izdanje prepuno conscious poruka. Iako su već ranije pokazali svoju kompaktibilnost u impresivnom “When We Were Free”, Alpha Steppa i Awa Fall su se zapravo tek zagrijavali za “What A Joy”. I tako na početku 2023. ovaj dvojac donosi pravo osvježenje, no bez prevelikih stilskih iznenađenja.

Alphu Steppu smo upoznali kao nasljednika britanskog Alpha & Omega zvuka no Steppa je svoju bogatu obiteljsku podlogu iskoristio za stvaranje svog specifičnog stila. Awa Fall, mlada senegalsko/talijanska vokalistica sa svojim sofisticiranim glasovnim sposobnostima širokih raspona savršeno upotpunjava svaku dub podlogu Alphe Steppe. Album otvara udarnička “Waters Of Babylon”, a album teče dalje uz naslovnu “What A Joy” u kojoj teški bas neodoljivo privlači na preslušavanje ostatka albuma. S “God Send” su već ranije osvojili svijet, a gostovanje već dobro poznatog suradnika Alpha Steppe Nai-Jaha ukazuje se u politički motiviranoj “Waiting For My Papers”. Još jedna stvar koja je već ranije najavila album je “Perennial Love” koja odvraća fokus s političkih nejednakosti i kriza na vječnu ljubav. Drugi gost a ujedno i posljednji na albumu je Ras Tinny koji se savršeno uklopio s Awom u potrazi za rješenjem za krizom identiteta. Vokalno izdanje albuma zatvara “Longing For Eden” u kojoj još jednom demonstriraju koliko je vokal Awa Fall raznovrstan i specifičan, a da je Alpha Steppa svoju dinamičnu glazbenu baštinu razvio do granica savršenstva.

Ne treba ni sumnjati da se album nastavlja u još 12 moćnih, soundsystem verzija. Svaka stvar je dobila snažnu dub inačicu, a vožnja kroz ovo izdanje tek dolazi do svog vrhunca. Trake s ovog albuma zasigurno će se čuti iz mnogih soundsystem kutija diljem svijeta. “What A Joy” je album koji se isplati imati u svojoj kolekciji, a vjerujem da ćemo za kombinaciju Alphe Steppe & Awe Fall još čuti u budućnosti.
Tekst:  

Video sadržaj