logo-t

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Haris Pilton objavio

    Haris Pilton objavio "Dub for Ladies"

  • Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

    Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

    Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

  • Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

    Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

nike

Događanja
Recenzije
La Tempesta Dub / Inefable Record's
La Tempesta Dub / Inefable Record's
23. Kolovoz 2022

Mellow Mood - "Mañana" - solidan rad koji će ih dodatno pozicionirati na reggae mapi svijeta

Šesti album Mellow Mooda

Predvodnici talijanskog reggae vala Mellow Mood prije nekoliko dana objavili su novi, šesti album "Mañana". "Mañana" je prožeta pandemijskom tematikom što i nije iznenađujuće obzirom da napominju da je album stvaran u periodu kritičnih pandemijskih godina. Album ne donosi ništa iznenađujuće, a njihov stalni producent i kolega donosi Paolo Baldini Dubfiles potpisuje vrhunsku produkciju albuma.

 "Mañana" je ziheraški nakrcana gostovanjima koja su s dobrim aranžmanima ujedno i vrlo taktički posložena kroz album. Album otvara “Dub Jah Bless” koja u startu predstavlja čvrst i ohrabrujući početak albuma, a dobri poznavatelji mogu odmah osjetiti snažnu dub premisu koju donosi Paolo Baldini Dubfiles. Perspektivni jamajkanski pjevač Konshens pojavljuje se kao prvi gost u melodično zaraznoj dancehall pjesmi “My Bed” u kojoj su Mellow Mood uključili i elemente zborskog pjevanja, a sljeduje ga kolega Kabaka Pyramid u “Mr. Global”. Na red dolazi španjolski Emeterians koji ulaze u mirnije vode u “I And I Chant” koju smo imali prilike slušati ranije kao samostalni singl. “I And I Chant” dobila je i iznenađujući remix u kojeg su upleli Alborosiea i Anthony B-a. No atmosferu brzo dalje podgrijava Million Stylez u “Paris Rock” u kojoj tutnji prokletstvo Babilona u velikim gradovima. Ukoliko se selite iz velegrada na selo, “Paris Rock” bi vam vrlo lako mogla postati himna. “Starting Mañana” začinio ju je Sr. Wilson, pjesmu koja je u konačnici bila inspiracija za naziv albuma, a protkana dubom poziva nas da raširimo krila prema sutrašnjem danu. Na “Laser Sight” napokon slušamo originalni zvuk Mellow Mooda koji nije uvučen u tuđe vokalne intervencije, a gdje Braća Garzia potvrđuju kvalitetu svog rada. Još jedna pjesma gdje burazi dolaze do izražaja je “Sweet Like Honey”, nastala iz razmišljanja o posljednje dvije godine, izolaciji i obustavi normalnog života kojeg možda još neko dulje vrijeme nećemo ugledati. “Promise” i “Blessing On Me” otvaraju završni komad albuma kojeg zakucavaju “Make It Better” u kojoj glavnu ulogu igra Iya Terra i “In My Town” koja ima tendenciju podsjećanja na Alborosijev “Kingston Town”. Album zatvara već spomenuti “I And I Chant” remix kojeg bi čak proglasila i viškom na ovom izdanju.

Mellow Mood nastavljaju sa svojim prepoznatljivim radom i to im dobro ide. "Mañana" je još jedan njihov solidan rad koji će ih dodatno pozicionirati na reggae mapi svijeta. No nitko ne zna što nam sutra donosi, ali "Mañana" vam svakako može olakšati današnjicu i dati nadu da bolji dani ponovno dolaze. 

Tekst:  

Video sadržaj