logo-t

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Haris Pilton objavio

    Haris Pilton objavio "Dub for Ladies"

  • Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

    Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

    Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

  • Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

    Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

nike

Događanja
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Recenzije
AmpliFyah Music
AmpliFyah Music 2020.
7. Travanj 2021

Dr.Obi w/Anja G, Aklea Neon, Chakka, Damien Prophet - "Timeless"

EP za hipnotičko uživanje
Negdje krajem prošle godine iz Amplifyah Musica stigao je još jedan EP, a na konstantne novitete iz njihovog kataloga već smo navikli. Anja i Robi slažu izdanja kao na traci, ali ovoga puta ipak nije riječ (samo) o njihovoj suradnji, već o riddim EP-u koji je obećavao čim je prvi pogled pao na imena koja sudjeluju na izdanju.

Sve što se očekivalo od ovog EP-a je na njemu i isporučeno. Četiri vrhunska vokalista/ice, odličan, mastan, snažan i mračan riddim i EP je vani. Zvuči jednostavno, ali rijetki uspiju tako zakucat. Ono što je kod riddim albuma i EP-a još teže postići je da bude zanimljiv u cijelosti kad se sluša u kompletu. Ovaj EP je tu briljirao i savršeno predstavio najveću prednost koju bi riddim trebao imati nad klasičnom produkcijom singleova. Ta prednost je da slušatelju, selektoru i drugima pruži (zanimljivo) različite interpretacije istog riddima iz raznih kutova. Ugostivši dva ženska i dva muška vokala potpuno različitih stilova, Dr. Obijev riddim je ovdje zablistao u punom sjaju, pruživši svoj maksimum ekipi koja ga je provukla ispod svojih vokala. Aklea Neon otvorila je EP i ponovno hrabro zakoračila u još jedan eksperiment svog glazbenog puta. Iskreno, u njen uspjeh da gazi po Robijevoj drobilici sam najviše sumnjao, ali ova sve uspješnija glazbenica se i ovog puta odlično snašla te ponovno demonstrirala da joj odlično leži zaroniti u nešto drugačije.

Nakon Aklee, Anja G nam je dala dozu Amplifyah Music klasike te se njena i Dr. Obijeva suradnja pokazala kao pun pogodak. Njen broj dva na EP-u je tako još jedna u nizu demonstracije uspješnosti ovog dueta i još jedan dokaz da nam, unatoč velikom broju zajedničkih izdanja, njihova suradnja neće tako skoro dosaditi. Dokaz tome je i izdanje koje je uslijedilo nakon Timelessa, "Juggling" koje su Anja i Robi snimili u suradnji s Mexican Stepperom, a koji je izašao kao samostalni single i koji je ponovno ponudio odličan „rejverski“ digitalni stepper, provukavši nas kroz još jedan novi krug odlične produkcije stvorene za dub partijanje u mračnim napuštenim skladištima i industrijskim zgradama ili u nekom skrivenom šumarku uz obalu.

Testosteronski dio EP-a povukao nas je dublje u mračnu atmosferu. Chakka je odavno lirički nadmoćan i kao takav je servirao i svoj broj na ovom EP-u, ovog puta čak izbjegavši reciklirati stare rime. Iako je to često radio u prošlosti, ovog puta to je izbjegao i engleskim tekstom servirao nam još jedno jedinstveno iskustvo svog pogleda na svijet. Rezultat zadnjeg vokalnog gostovanja meni je osobno, kad sam prvi put čuo za ovaj EP, bio i najinteresantniji. Damien Prophet poznato je ime svima koji prate domaću dub i soundsystem scenu, ali ovo je prvi put da se to ime pojavljuje na jednom službenom izdanju. Poznajući njegov stil i vokalne akrobacije na sessionima, znao sam da bi ovo trebao biti pun pogodak. I tako je i bilo. Damien je savršeno uletio na riddim i savršeno uklopio svoj vokalni stil s Dr. Obijevom „podlogom“. „In Time“ je savršen trenutak za njegovu premijeru u ovom svjetlu i, nadam se, prva njegova hitčina u nizu.

Za kraj EP-a si je i Dr. Obi dao oduška, serviravši nam prvo dub verziju, a zatim i masniju, snažniju i „zujaviju“ 3AM style interpretaciju ovog riddima, savršenu za raspametiti ekipu na nekom žestokom sessionu kada nam konačno Babylon dozvoli da opet doživimo taj psihodelični trenutak kad moćan, hipnotički trans preuzme naša tijela ispred soundsystema.
Tekst:  

Video sadržaj