logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Recenzije
Reggae Roast
Reggae Roast 2016.
14. Svibanj 2016

Adam Prescott - "Warrior"

Ili si s nama, ili si za njih 
Novi album mladog engleskog producenta iz Nottinghama iscrtava jednu borilačku i ratobornu sliku stanja. U njemu babilonski vampiri sisaju krv nevinih ratnika (ali ima li uopće takvih?), dok masovni mediji samo lažu, a čitav svijet je zapravo pozornica prašnjavog ratnog polja na kome sile dobra i zla stoje suprotstavljene jedna drugoj u teškom hrvanju naprijed-nazad poput zaraćenih hoplita u falangi antičke Grčke.

Subsonični basevi tu reže i grebu iz pozadine, a beat je beskompromisan u najboljoj steppers maniri. Ozbiljne se stvari ovdje dešavaju i nisu za mekušce. Estetika zvuka je većinom minimalistička, distancirana i često vrlo mračna. Shodno tome je Adam Prescott i naslovio svoj prvi dugosvirajući album "Warrior". Do sada je se njegovo ime uglavnom pojavljivalo na brojnim singlovima i kolaboracijama u sklopu već pomalo kultnog labela Reggae Roast, koji uz neke druge, stoji na prvoj crti obrane modernog UK duba i reggaea.
Dodatna slika 1

Siva dub i reggae eminencija s otoka, sir David Rodigan je odavno prepoznao talent i potencijal ovog producenta i redovito ga promovira putem svojih radio emisija na BBC-u. Razlog tome je što Adam Prescott nije tvoj tipični dub i reggae producent. Iako se domaće osjeća u sound sistem sceni i na velikim festivalima, njegov raspon interesa je puno širi. Isto kao što majstorski barata s UK dub steppersom, tako se lako dohvaća klasičnih reggae elemenata, dancehalla pa i funka, ali i aktualnih upliva iz bas i electro glazbe, a ne libi se okrenuti ni hip hopu i dubstepu kad je to potrebno.

Sve se to može čuti u ovih jedanaest traka u kojima je Prescott neumorno u potrazi za nekim novim horizontima, prema kojima bi mogao odvesti dub u dvadeset i prvom stoljeću. Njegove bas-eksploracije na ovom albumu prate brojni gosti kao što su Brother Culture, Jago, Charlie P i Rod Taylor i drugi. Sve to čini "Warrior" jednim vrlo raznovrsnim albumom, koji uspješno kida lance žanrovske ograničenosti i pokazatelj je da nas u budućnosti čeka još puno toga zanimljivog iz nottinghamske šume.
Tekst:  

Video sadržaj