logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Izvještaji
3. Svibanj 2015

Anthony B ugrijao Pulu za ljetne zabave

Nakon odrađenih prvomajskih roštiljanja i pijanki, val pozitivnih vibracija preselio se na pulsku tvrđavu Kaštel, gdje nas je u vruću sezonu ljetnih festivala, uveo Anthony B & Bornfire band. 

Atmosferu su dodatno začinili domaći i nepogrešivi Filip Motovunski, Sheco i PulaP Reggae Station.

Zagrijavanje je započelo ritmovima reggaea, dancehalla i duba u izvedbi uvijek nasmijanih i rasplesanih dečkiju PulaP Reggae Stationa. A onda je na scenu stupio već spomenuti Jamajčanin, Anthony B. Jedan od velikana suvremenog reggaea, poznat po živopisnim bojama afričke odjeće i ceremonijalnom štapu, pred hrvatsku publiku došao je u sakou, kao ugledni gospodin (možda u dalekom svijetu imamo dobru reputaciju, pa je pokušao biti u skladu sa njom. E, kad bi samo znao!). Anthony B je na pulski Kaštel donio ljetnu atmosferu i nostalgiju za najdražim Seasplash festivalom. Nizao je hit za hitom, poput "Time To Have Fun", "World A Reggae Music", "My Yes And My No", "Redemption Song" Boba Marleya, "Imagine" Johna Lenona, s kojima je svoju pozitivnu energiju prenosio na cijelu publiku i kišno nebo iznad Pule. Plesali smo i skakali po lokvicama u ritmu izvornog jamajkanskog reggaea.

Također poznat po svojoj duhovnosti i snažnim porukama koje izlaze iz njegovih pjesama, ni pulsku publiku nije uskratio mudrolija. Slao je poruke o ljubavi prema sebi i svijetu, poruke da živimo svoj život i uživamo u njemu. Sa završetkom nastupa i nebo je zaplakalo, a event se preselio u tunele ispod Pule, ”Zerostrasse”. Podzemlje Pule predvodili su Sheco i Filip Motovunski. Ritmovima d'n'b-a i junglea tresli su pulske tunele i mnoštvo rasplesanih nožica. Veselu i rasplesanu noć završili su dečki PulaP Reggae Stationa, svojim neisrcpnim izvorima dobrih ritmova.

Zbog cjelokupne atmosfere, protekla noć ostat će mi u odličnom sjećanju. Pozitivu nije mogla pokolebati niti kiša, a Anthony B je zasigurno odradio ono što nam je svima trebalo. Probudio nas je iz zimskog sna, i u krvotok nam je ubacio crvića zbog kojeg s nestrpljenjem iščekujemo daljnji nastavak vrućih evenata ljetne sezone 2015.

Kako bi Anthony rekao: "Enjoy your life and love yourself"!

Foto: Daniel Kiršić

 

Tekst:   Dajana Šarić

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice