logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
7. Siječanj 2024

Lion's Den & Digitron u Željezničaru

Poziv na dub kolo

Popularna zavičajna udruga studenata Prevare organizira 27. siječnja u Željezničaru veselicu kulturno-glazbenog karaktera s brojnim gostima iz domovine i dijaspore kako bi ojačala inkluzivnu koheziju lokalnog društva, te vam pružiti priliku za konzumiranje modernog kulturnog i umjetničkog sadržaja. Dolazi nam fra Justus iz kulturno umjetničkog društva Lion’s Den koji će predstaviti: narodne običaje, nošnju i pjesme iz berlinskog kraja .
https://www.lionsdensound.de/
https://lionsdensound.bandcamp.com/

Club Mate i KUD Digitron, "Črnkas sound bully", upriličiti će večer morlačkim folklorom i oglušujućim zazivima ljubavi prema rodnom kraju, kulturi i inkluzivnosti. S ništa manje pozornosti nestrpljivo se očekuje i dolazak HKUD Heavy Duty, “Sinova Istre” iz župe Karlo Rojc, te sestre Kani iz popularne zavičajne udruge studenata Prevare, koja će predstaviti obmanu, zabludu i prevaru. Dobro ćemo se i zdravo najesti, a onda ćemo biti kreativni na sve moguće načine - plesat ćemo, pjevati i likovno se izražavati, kako bi zadovoljili potrebu lokalne zajednice za kulturnim izričajem. Ovogodišnja večer održava se u subotu 27.1.2024., na adresi: Dvorana Grand Gala Željezničar, s početkom u 21.00 sati.

Očekuju se brojni povratnici, dijaspora te gosti iz Domovine i SR Njemačke koji će svojom nazočnošću uveličati ovu večer, kao i posebni gosti iznenađenja. Drugim riječima, događanje je ovo na koje idete ako se želite kulturno uzdići,povezati s istomisljenicima te se uz to vrhunski zabaviti i opustiti! Prevara je pripremila i bogatu tombolu za ovu večer, s nagradnim fondom više nego atraktivnim, naravno za one najsretnije te večeri, koji će postati vlasnici izvučenih dobitaka tombole. Zavičajna udruga studenata Prevare profitna je organizacija za razvoj i afirmaciju nezavisne kulture i suvremene umjetnosti ,očuvanje tradicijskog izričaja te razvoj kulture s naglaskom na kulturu mladih. A sve to uz simboličnu naknadu od 10€ do 00:23 , nakon toga cijena raste na 13€.
Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice