logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
16. Rujan 2023

Raggamuffin kraljica Sassja dolazi u Zion Bošku

Sassja @ Zion Boška
Subota 23.9.23 / 20 - 06h
Gorica / Sutivanac, Hrvatska
Lokacija - Google Drive link: https://maps.app.goo.gl/zymygcTYNcV22ku76
45°08'32.6"N 14°00'50.6"E
Upad 12 € / Sutivančani ne plaćaju ulaz

S ponosom vam predstavljamo novo izdanje Zion Boške sa specijalnim gostom. Dolazi jedna jedina Sassja! Čast nam je ugostiti prvu damu balkanskog raggamuffina i bosanskog rapa.
Ova večer će biti posebna i zato jer će Sassja slaviti svoj rođendan, tako da imamo dosta pokazatelja kako će ovo biti jedna luda noć u šumici. Uz zvijezdu večeri, tu će biti i lokalni dubberi/ce koji će nas zabavljati u klasičnom Zion Boška stilu; Lorens, Ras Padsystema, The Anunnaki Selector i domaćin Vibration Addict sound system.

Sassja
Pankerica koja repa na reggae, piše i pjeva o lijepom i onome što nije, a trebalo bi biti. Sassja je tekstopisac i MC iz Tuzle (BiH). Glazba kojom se bavi je mješavina reggaea, duba, dancehalla i srodnih pravaca. Svoju karijeru započinje 2010. godine. Medijsku pažnju privukla je pjesmama "Clash" (2014.) i "Etikete", koje su lansirale na vrh svih top lista regije. Nakon njenog prvog albuma "Taktički Praktično" regionalni mediji je prepoznaju kao "prvu ženu bosanskog rapa" i "najznačajniji raggamuffin MC regije". Album je tada dospio na prva mjesta na današnjim streaming servisima s milijunskim pregledima na YouTubeu. Sassja je nominirana za MTV EMA kao MTV-jev najbolji Adria Act 2015. Nakon novogodišnjeg koncerta sa Stereo MCs u Šibeniku 2019., Sassja uzima predah od koncerata i službenih izdanja. Krajem 2022. zajedno s Universal Music Hrvatska najavljuje nove singlove i album za nadolazeću godinu.
https://www.facebook.com/SassjaSassja
https://www.instagram.com/thesassja/

Lorens
Lorena (Lorens) je niz godina redoviti posjetitelj plesnih podija raznih partyja, a za elektronsku glazbu se zakačila 2000. god. Nakon završene DJ radionice udruge Spirit povezala se s ekipom koja ima slične interese, a kasnije se pridružila i kolektivu Innerspace na inicijativu prijatelja, producenta i dj-a Samo Tako. Za emisiju Worries in the dance na Radio Roži selektira trake dub, reggae, dancehall i ostalih srodnih žanrova. Osim glazbom, bavi se grafičkim dizajnom i šivanjem torbica i modnih dodataka za vlastiti brend Pera Virens.
www.youtube.com/user/missmenika/videos
https://soundcloud.com/missmenika

Ras Padsystema
Bio je tu prije nego je izgrađen prvi hrvatski soundsystem. Ovaj metuzalem na flooru vjerno prati domaću i regionalnu scenu od 2009, kad se pridružuje ekipi Reggae Hr-a. Nešto kasnije na Radio Sovi (Radio Rijeka) pokreće emisiju Dreadloksi na mjesečini, a zatim, nakon nekoliko godina pauziranja od etera, 2019. u suradnji s Radio Rožom pokreće Worries in the dance, koji zahvaljujući podršci velikog broja artista, kolektiva, promotora i aktera postaju prepoznatljiv glas regionalnih soundsystem junaka. Dvije godine kasnije popušta pod nagovorima i odvažuje se odraditi svoj prvi soundsystem gig na Escape the cityju, a iste godine se nudi i provlači na line up Trka u šumu. Nakon toga povratka nema pa reda samostalne nastupe na Seasplash festivalu, Pandemoniumu, Harteri, Platku, Kantridi i drugdje, a često ga se može sresti i na riječkim placama, mulevima i art kampovima kao selektora Radio Rože. Selekcijom šareniji od Pride zastave, svakom novom svirkom pokušava naći kompromis mjesta i vremena birajući od rocksteadyja 60-ih, kasnijih rootsa i rub a duba pa sve do šamaranja žestokim novodobnim stepperima. Želja mu je jednog dana biti headliner Trka u Bošku!
www.facebook.com/WorriesInTheDance
www.facebook.com/radiorozha
www.mixcloud.com/.../playlists/worries-in-the-dance/

The Anunnaki Selector
Anunnaki djeluje od 2014. godine kao dio Dubjahners projekta, u 2017 god počinje svoj samostalni , Marki je puležan koji vrti roots, dubwise stilove od rockers roots reggae škole do Uk stepper scene, kao sakupljač vinila i traka pokušava prenijeti Jah Rasta poruku ljudima kroz selekciju, koja se uglavnom sastoji od dobro poznatih reggae dub culture labela poput; Reality shock rec., Alpha & Omega, KS Majestic music, Jah fingers, Scientist, Jah militant etc.. Inače samouki perkusionist, sudjeluje i surađuje isto tako sa Vibration Addict soundsystem-om gdje kao mc predstavlja istoimeni sound. Skupa i samostalno su nastupali po brojnim eventima po Istri i široj Hrvatskoj, najutjecajniji eventi su bili oni organizirani od udruge Sub, Seasplash, Dub inna di brajde i Escape the city festival.
www.mixcloud.com/anunnakiselector/

Vibration Addict sound system
Vibration Addict je ručno rađeni soundsystem iz Sutivanca, sela u unutrašnjoj Istri, koji nastaje početkom 2015 iz čistog hobija i ovisnosti o dub muzici. Iza njega stoji Neven Šugar, koji je 2014 počeo raditi svoj soundsystem iz potrebe da dub muziku osjeti u pravom smislu, držeći se svojih načela za kvalitetu bassa. Tako počinje predstavljati svoju ideju lokalnoj zajednici i odmah se je navukao na to da zabavlja ljude. Pa u cilju da zadovolji svoje strasti i zarazi druge sa soundsystemom i dub muzikom započinje serije događaja na svojoj kampanji, Dub inna di Brajde i Bass Kampanja. U 2020 počinje uređivati svoju šumu za evente uz testing partije. Sljedeće godine šuma dobiva ime Zion Boška, mjesto za soundsystem zabave. Od samih početaka kao podrška na mikrofonu mu se pridružuje Disciple Mark I, i tako održavaju sessione u soundsystem stilu. U proteklim godinama sudjeluje na festivalima Outlook, Seasplash, Escape the City i sličnima, kao i na eventima van Hrvatske. Koliko je ovisan o soundsystemu, toliko je i o novoj muzici, tako ćete na njegovim sessionima plesati uz najnovija izdanja dub produkcije. Preferira dub koji se kreće od rootical steppa do futurističkih zvukova duba s naglaskom na melodičnost.
www.facebook.com/vibrationaddict
www.instagram.com/vibrationaddict/
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice