logo-t

 • Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice

  Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice

 • Lee

  Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća

 • Dhoko Orchestra -

  Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno

 • Tiken Jah Fakoly -

  Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije

 • Iseo & Dodosound -

  Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života

nike

Događanja
Vijesti
21. Prosinac 2022

Channel One, Pitch Black, ST!LLNESS, Antenat i Filip Motovunski dolaze na 21. Seasplash festival

Bogat line up za posljednje izdanje festivala
Otkrivamo prvih deset imena koja će uveličati 21., posljednje izdanje Seasplash festivala, od 20. do 23. srpnja 2023., na lokaciji Martinske u Šibeniku.

Listu predvodi kultni Channel One, sound system koji je između ostalog domaćin naširoko poznatog Nottting Hill karnevala u Londonu, koji su odsvirali jedan od nezaboravnih setova na osmom izdanju festivala 2010. godine, prve godine kada se kao nova pozornica pojavio DubSplash Stage, kada smo se uvjerili da Mikey Dread & Ras Kayleb isporučuju ponajbolju roots & dub selekciju.

Prvi put nam dolaze Headmix, britanski sastav koji je poprilično utjecao na organizaciju festivala u prvim godinama, ali koji je i prestao s radom paralelno s pokretanjem festivala. 20+ godina poslije ponovo su na okupu, sa novim studijskim albumom "In Our Time", i veseli što će uveličati trenutak kada nabijeni emocijama zatvaraju priču.

Dvojac Pitch Black s Novog Zelanda, svojim space dub-om već je davno osvojio naša srca. Dva puta dosad smo imali prilike uživati u nihovom audio-vizualnom spektaklu u prethodnim izdanjima, a ovo je drugi pokušaj da prvi put nastupe i na Martinskoj, u čemu su bili spriječeni tijekom pandemijskog razdoblja.

ST!LLNESS su ponovo u akciji, s novim studijskim albumom "Kocka je okrugla" koji osvaja i publiku i kritiku, a Seasplash se identificirao s njihovim izričajem od samih početaka, smatrajući ih članovima obitelji.

Ista situacija je sa bendom Antenat, miljenici publike, koji su prvi puta nastupali na drugom izdanju, sad već davne 2004., i najavljujemo ih ponovo nakon što lani nisu mogli odraditi nastup zbog ozljede, i operativnog zahvata jednog od članova.

Možemo reći da je početak karijere Filipa Motovunskog usko vezan uz Seasplash, još od kada se sa prijateljima iz hip-hop sastava PCP popeo na MainSplash pozornicu na poziv tada gostujućeg izvođača RCole, tokom njegova nastupa na šestom izdanju 2008. Od tada je Filip prešao dug put, da bi danas slovio za jednog od najprepoznatljivijih drum'n'bass producenata, ne samo u našem, već i u globalnom okruženju.

Rahmanee je također poznati beogradski producent, i prijatelj festivala niz godina, koji se u posljednje vrijeme više posvetio studijskom radu, a ovo će biti njegov prvi nastup na festivala otkada se preselio na trenutnu lokaciju.

Dubble je live dub duo, kojeg čine Vanja i Jadranko, nastao nakon razilaženja Radikal Dub Kolektiva. Vlasnici nekoliko odličnih singlova na vlastitoj etiketi Dub Tunnel Records, manje aktivni s nastupima nakon Vanjinog preseljenja u Englesku, a mi smo presretni što će se ponovo naći na pozornici u ovoj posebnoj prilici.

Pulap Reggae Station
je kolektiv DJa, usko vezan uz niz izdanja festivala dok se odvijao u Puli, ovom prilikom se vraćaju u festivalski line up, što će biti i njihov prvi nastup na Martinskoj.

Kao posljednji u prvoj objavi izvođača, prvi put na festival dolazi i Crazy Baldhead, DJ i vlasnik londonske etikete Dubmission Records, s pozmašnjim stažom.

Ulaznice za posljednje izdanje festivala potražite na poveznici:
https://seasplash-festival.com/hr/festival/tickets/
Tekst:  

Recenzije

Bob Marley: One Love - glorifikacija ikone
Soom T - "The Louder The Better" - pozitivna slika boljeg, mudrijeg i ljepšeg svijeta
Dubar Sound - "Dream Reality" - ovdje je glazba jedino bitna
SlonOff - “Čuemose..” - postoji prostor za napredak
Samory I - “Strength” - hoće li Samory I unaprijediti reggae glazbu?