logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
22. Ožujak 2022

Roots Daughters nastupaju na francuskom Dub Camp festivalu

Dub Camp festival 2022.
Nakon što su objavili prva festivalska gostovanja kao što su Panda Dub, Kebra Ethiopia, Imperial Sound Army sound system, Omar Perry, ovogodišnji Dub Camp Festival u Francuskoj ugostiti će još mnogobrojna imena, uključujući i naše Roots Daughters. Festival se održava od 13.- 16. srpnja u mjestu Joué-sur-Erdre.

Prave žive legende koje ćete vidjeti na sessionu 2022. su Aba Shanti I i Channel One, zvuci stare engleske dub škole vraćaju se vibrirati arenama Dub Campa s ekskluzivnim dj setovima s "posebnim vinilima".

Na festivalu nastupaju i Roots Daughters iz Hrvatske koje će predstaviti eksplozivan dj set s jednim ciljem: prepoznati i odati počast velikim umjetnicama koje su bile podcijenjene ili nepoznate u prošlosti svirajući njihove pjesme i pomažući u širenju poruke: jednaka prava i pravda za sve! Uz njih nastupa i Sista Habesha, zvijezda u usponu koja će ponuditi dj set koji oscilira između rootsa i suvremenog duba. Queen Omega dolazi nastupiti na ekskluzivnom sound system nastupu, a tu je i veličanstveni nastup King Shiloha.

Dolaze i Youthie, Pachyman, Dub Shepherds ft. Jahno, Prince Fatty, Horseman, zatim i Roberto Sanchez s flautistom Don Feom i pjevačem Ras Tweedom. Pridružiti će im se Vibronics koji će doći će predstaviti svoj novi projekt s francuskim producentom Weeding Dubom, a društvo će im praviti talentirana pjevačica Marina P, dok Gussie P, producent etikete Sip a Cup dolazi u pratnji reggae trombonista Matic Hornsa.

Dub Camp Festival održava se na obali jezera Vioreau blizu Nantesa, a sve informacije o ulaznicama i kampingu potražite na poveznici:
www.dubcampfestival.com/
Tekst:  

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života