logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
18. Listopad 2018

Devet godina Reggae hr-a

Reggae hr rođendan: dobra domaćica 

Devet godina Reggae hr portala
Masters, petak 30.11.2018.
Upadnica: 40 kn

Ulazimo u desetu godinu rada Reggae hr portala, a za ovogodišnju obljetnicu pozvali smo jake domaće snage. Nynah i Kiwi dolaze u Masters kao alibi za srčanu reggeneraciju, Dubolik ft. Lo Peaks & DR. obi prikazat će tisuću lica duba dok će DR. obi & Anja G pokazati kako se radi jedinstveni mash up stilova. Još jednom ćemo u dub/reggae stilu zamađijat Masters dok će zvučne frekvencije otpuštati i najveće otpore u nama. U Mastersu smo doma, a 30.11. ćemo još jednom pokazati što imamo u kući. 

Dub Alibi
East is the best, west is the test! Gospodična Nynah i gospon' Kiwi dolaze nam iz Mastersove reggae pećnice gdje već godinama tešu srca i gube sluhove. Krenuli na zajedničko putovanje selekcijom kroz heartbeat reggae frekvencije - od starog rootsa i rub a duba do righteus dubwiseova i teških digitala. Uz puno ljubavi i još više zajebancije kontrastiraju ozbiljne spirituale s neopterećenim goofy stand-upovima inna who cares for wicked dem stilu. Uzmite si alibi za srčanu reggeneraciju ili samo dance your troubles away! Dub Alibi plays no lullaby!

Dubolik ft. Lo Peaks & DR. obi
Tri prekaljena dub ratnika u uzbudljivom i izazovnom projektu spajanja starih roots zvukova i nove, digitalne produkcije, to je ukratko opis zvuka kojeg donosi Dubolik (Radikal Dub Kolektiv, Dubble, Dub Tunnel rec.) za mikserom, Lo Peaks (Jahstice, Bamwise, ABOP)  na basu i DR. obi (Jahstice Sound, Bamwise, Amplifyah Music) za mikrofonom. Na autentičan način donose svim istinskim zaljubljenicima u reggae samo odabrane klasike i preobličuju ih u nešto što je poznato, a ipak originalno, retro a ipak budućnost. Kombinirajući analogne efekte i digitalne zvukove, uživo odsvirane bas linije te brojne puhačke i vokalne dionice oni stvaraju potpuno drugačije iskustvo i istinski predstavljaju tisuću lica duba. Njihova svirka jedinstvena je prezentacija vokalne, umjetničke i tehničke vještine.

DR.obi ft. Anja G
DR. obi započeo je svoje glazbeno putovanje u ljeto 2005. svojim projektom Jahstice Sound, a od 2005. godine član je najutjecajnijih dub i reggae projekata u Hrvatskoj. Svoje zvukovne inženjerske vještine usavršio je u Digitron Sound Systemu, a trenutno radi kao zvučni inženjer za mnoge live bendove iz Hrvatske i kao glavni tehničar na Seasplash festivalu. Početkom 2017. počeo je producirati vlastitu glazbu u suradnji s Anjom G – novim ženskim vokalom u usponu te 2017. objavljuju singl “The Meaning”. DR. obi & Anja G zajedno osnivaju platformu AmpliFyah Music za koju izlazi prvi službeni EP s dvije pjesme “Bang!Bang!” i “Raggamuffin”. Sredinom 2018. Anja G s japanskim producentom Dub Kazmanom za Woodland Records objavljuje pjesmu "Wrong System". 

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice