logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
13. Lipanj 2018

Završne pripreme Overjama

Objavljen program

Overjam International Reggae Festival predstavlja kompletnu liniju i najnovije vijesti za sedmo izdanje festivala od 10. do 15. srpnja u Tolminu (Slovenija). Još jednom, okupili su najbolje od međunarodne i europske scene u smislu već utvrđenih, a i novih umjetnika.

Na glavnoj pozornici Ziggy Marley i New Kingston nastupiti će 12. srpnja, a na 13. srpnja će na tom mjestu nastupiti Macka B & Roots Ragga Band uz Mellow Mood, a 14.7. Protoje & Indiggnation će se pobrinuti za zatvaranje festivala. Glavna pozornica će također održati nastupe Awa Fall aka Sista Awa i The Sound Bebbles, Earth Beat Movement, Pokyman & Lukie Fwd, Sites Hlapci, Italee, Nadirah X & Israel Voice, Brain Holidays i Shanti Powa.

Dub pozornicu držat će domaćin zvuka Warrior Charge koji će biti u pratnji s OBF feat. Sr. Wilson & Charlie P, Paolo Baldini Dubfiles feat. Jules I i Andrew I, Coxsone Sound, Brother Culture, Kings Hi-Fi - Leo Samson, Digitron, Mmmeniga, DJ Kanto i Dub Kali. Na području dancehalla predsjedat će Huntin 'Sound, a također će imati i setove Northern Lights, Ma'Gash, Benny Page i Warrior Sounda, a tu su još Asher Selector, Fleck, Alpha Steppa i Umberto Echo.

Na spektakularnoj obali rijeke koja je karakteristična za mjesto festivala bit će DJ sessioni, radionice, aktivnosti za djecu, kao i Overjam University, koje će ove godine ugostiti pisca, novinara i londonskog američkog DJ-a Davida Katza koji će voditi panele posvećene reggae glazbi.

12. srpnja: talijansko-jamačansko povezivanje s Jacopoom i Lorenzo Garzia i Giulio Frausin iz Mellow Mooda, plus producent Paolo Baldini
13. srpnja: Tri generacije britanske kulture s Lloydie Coxsone, Macka B i Brother Culture
14. srpnja: Žene iz suvremene reggae glazbe s Nadirah, Italee i Michelle iz Northern Lights

Ove godine festivalska karta omogućuje tople tuševe, mobilno punjenje, depozitne kartice, sef, čepiće za uši, info-knjigu, toalete i, naravno, prekrasan kamp u prekrasnoj prirodi. Cijena festivalske ulaznice iznosi 120 € + provizija. Redoviti festivalski dani Overjama održavaju se od utorka 10. do subote 14. srpnja 2018., a dnevna ulaznica iznosi 29€. Festival započinje s dj programom u ponedjeljak, a od utorka se nastavlja punim programom festivala do subote, dok je nedjelja 15.7. rezervirana za odjavu programa.

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice