logo-t

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
14. Lipanj 2017

Reggae Stage na EXIT-u

Jaffa Reggae Stage na EXIT donosi najbolje vibracije
Jaffa Reggae Stage dedicated to Wenti Wadada, spiritualno srce Exit festivala i najbolje mjesto za opuštanje sa ekipom, otvorit će svoja vrata najvatrenijim fanovima reggaea, 6. srpnja na staroj dobroj lokaciji na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Mjesto za sve ljubitelje dobre vibre, opuštene atmosfere i duha jamajčanske glazbe, Jaffa Reggae stage, ove godine okupit će plejadu sjajnih umjetnika, koji će na tvrđavi, kroz nesvakidašnje i zanimljive performanse uz melodične i vruće ska, roots reggae, dancehall i reggae glazbene stilove svim posjetiteljima pružiti potpuni ljetni doživljaj.

Dijelić festivala koji odiše besprijekornim osjećajem mira i slobode, Jaffa Reggae Stage dedicated to Wenti Wadada, ove godine predstavljat će sjajna domaća i strana imena. Prve večeri za showtime bit će zaduženi DJ Ardimann, Ital Vision i Jahh Aka, uz njih nastupit će MadRed, Banzae, Little Shuja, Shuba Ranks, a na kraju večeri poseban glazbeni segment bit će izbor omiljene glazbe Wenti Wadade. Drugi dan dobru energiju prenijet će nam Don Minott, u showtimeu RanDane, Exotic Times i DJ Verso, zatim Young Steppa, Butchaa, Bud M i Jahmessenjah Sound System. Treći dan nositelji pozitivne vibracije bit će, u showtimeu Jamie Rodigan, Bradda Selecta, Bush Mad Squad, te Professor Skank, Herbal Queen, Baga Sound i Nina Davis. Za zatvaranje festivala i žurku do jutarnjih sati bit će zaduženi Koet, Deadly Hunta, King Calypso za showtime, a pored njih i Samity, Sadam, DJ Shesha i za kraj večeri omiljena glazba Wenti Wadade. Sve dane festivala na ovoj pozornici uveličat će dobrom igrom plesna grupa Reggae dance crew.

Wenti Wadada se često opisuje kao veteran glazbene industrije, koji je iz rodne Jamajke otišao u London pa u SAD i Kanadu, da bi posljednjih godina svog života prihvatio ulogu srdačnog domaćina Exitove Reggae pozornice, i dosta vremena provodio u Novom Sadu. Ostavio je dubok trag na svjetskoj reggae sceni svojim radom i zalaganjem. Sve što je radio, radio je s nevjerojatnom lakoćom i osmijehom, i osvijetlio je put mlađim generacijama.. Tvrdio je da ova pozornica promovira dobre vibracije, dobro raspoloženje, ljubav i poštovanje, zbog čega ona danas s ponosom nosi njegovo ime.

EXIT festival bit će održan od 5. do 9. srpnja u Novom Sadu, a novina ove godine je Day Zero s nastupom sastava The Killers te No Sleep festival s Jeff Millsom na mts Dance Areni koji će biti održani 5. srpnja. Ovim izvođačima će se na pozornicama širom Petrovaradinske tvrđave od 6. do 9. srpnja pridružiti Liam Gallagher, Jason Derulo, Years&Years, Rag'n'Bone Man, Jake Bugg, Paul Kalkbrenner, Hardwell, Alan Walker, Roisin Murphy, Solomun b2b Dixon, Black Coffee, Nina Kraviz, Ellen Allien, The Jesus and Mary Chain, The Black Dahlia Murder, Jamie Jones, Faithless DJ set, Hot Since 82, Duke Dumont, Robin Schulz, Lost Frequencies, Nicole Moudaber, Noisia, Black Sun Empire, Foreign Beggars, Princess Nokia, FuntCase, Kungs, Destruction, Discharge, The Damned, Arkona, Angelic Upstarts, Ratos De Porao, Rufus, Rødhåd, Recondite, Red Axes, Charlotte De Witte, Antigone b2b Francois X, Voiski, Denis Sulta i brojni drugi.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice