logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

nike

Događanja
Vijesti
13. Srpanj 2015

Gentleman dovodi gosta s Jamajke u Banja Luku

Još tri dana nas dijele do početka novog izdanja Jelen Demofesta.
Demofest je najveći festival u regiji posvećen demo izvođačima, koji će osmu godinu zaredom biti održan na tvrđavi Kastel u Banja Luci, ovoga puta od 16. do 18. srpnja. Uz 31 demo bend koje će publika slušati tijekom tri festivalske večeri, na Jelen Demofest i ove godine dolaze već dokazane glazbene zvijezde kako iz ex-Yu zemalja, tako i iz nešto udaljenijih zemalja.

Ovoga puta gosti Jelen Demofesta odlučili su dovesti svoje goste. Preciznije, uz njemačkog reggae glazbenika Gentlemana u Banja Luci će 16. srpnja nastupiti i njegov dugogodišnji prijatelj i suradnik Everold Dwyer s Jamajke, u glazbenim krugovima daleko poznatiji kao Daddy Rings. Baš kao što Gentleman mnogo vremena provodi na Jamajci, tako je Daddy Rings zavolio Njemačku i često se vraća u nju, što se također pozitivno odrazilo na njegovu glazbenu karijeru u Europi.

Gentleman i Daddy Rings blisko surađuju, pa izuzev toga što imaju nekoliko zajedničkih pjesama, jamajkanski muzičar je i autor tekstova nekih od najpoznatijih Gentlemanovih pjesama, među kojima je i hit "Dem Gone".  Pored Gentlemana, Daddy Ringsa i The Evolution, u Banja Luku stižu i Triggerfinger iz Belgije, a ovi rockeri su otkrili da ih izuzetno raduje činjenica da će 17. srpnja zasvirati kao headlineri na festivalu posvećenom neafirmiranim glazbenicima. I ove godine festivalska valuta biće "beton", a vrijednost jednog "betona" iznosi 2,5 KM. Posjetioci festivala "betone" mogu kupiti u mjenjačnicama koje će se nalaziti unutar tvrđave Kastel tijekom trajanja Jelen Demofesta. "Betonima" se mogu plaćati svi proizvodi i usluge koje će biti dostupne tokom trajanja večernjeg programa. "Beton" će biti jedino dozvoljeno platežno sredstvo unutar tvrđave Kastel, te se za kupovinu ne mogu koristiti druge valute. Važno je napomenuti da će se svake festivalske večeri koristiti druga vrsta "betona". "Betoni" koji se kupe jedne večeri ne mogu se koristiti za plaćanje narednog dana, ne mogu se zamijeniti za druge "betone", niti se mogu zamijeniti za novac. 

Ulaz na Jelen Demofest 08 je i ove godine besplatan, ali organizatori pozivaju sve posjetioce da na vrijeme zauzmu svoja mjesta. Naime, iako će se ovogodišnji festival održati na većem prostoru nego što je to do sada bio slučaj, broj posjetilaca Jelen Demofesta je preventivno ograničen kako bi se preduprijedile eventualne gužve. Više informacija o Jelen Demofestu možete naći na jelendemofest.org.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice