logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

nike

Događanja
Vijesti
9. Srpanj 2015

Igor Vince na turneji s Femi Kutijem

Beogradski glazbenik Igor Vince od petka je na europskoj turneji s Femi Kutijem 
Kao što je san svakoga rockera da jednom izađe na pozornicu kao član Rolling Stonesa, "ili da im bar razvlači kablove", u području world muzike i afrobeata nema veće časti nego dijeliti scenu sa sinom rodonačelnika toga zvuka, s učiteljem i uzorom milijuna fanova ritma i harmonije Afrike, velikim Femi Kutijem. Publika u dvoranama i na festivalima Francuske i Velike Britanije ovoga ljeta imat će priliku da kao jedinog perkusionista "afričke institucije" The Positive Force, čuje i vidi glazbenika Igora Vincea, po prvi put bijelca iako je to najmanje bitno. Kada bi postojala zlatna medalja za kvalitetu i kreativnost perkusionista, onda je Igor upravo dobio, i to u disciplini koja je potekla s tla i iz krvi drugog kontinenta.

Po Vinceovim riječima: "Femijev poziv je bio pravi šok. Ja sam već imao sreću da sa njim delim binu, i da sviram i učim "Pozitivnu Silu" od neverovatno talentovanih muzičara, snimili smo i duet "Let's Do It", ali ovaj stepen poverenja i otvorenosti za saradnju postoji samo kod velikih ljudi. Kao da su mi tada izrasla krila. Ne mogu da dočekam da izađem na binu hale Kabare Sovaž u Parizu u petak."

Snažan politički angažman Femi Kutija u borbi protiv svih vrsta predrasuda poznata je svjetskoj javnosti. U potpunom skladu s gostovanjem na naslovnoj pjesmi Igorovog albuma prvijenca "Let's Do It", koja govori o potrebi da na planeti pobjedi ljudskost, on svoju matičnu glazbenu grupu proširuje rođakom iz Beograda. Ostaje nam poželiti Igoru da "slomi nogu".

Nakon europske turneje s Kutijem, publika će imati priliku da doživjeti Igorovu autorsku glazbu na koncertima sa svojim Drums, Brass & Keys 9. kolovoza u beogradskom Beer Gardenu na Adi i 15. kolovoza na novosadskom festivalu Dani Brazila.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice