logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
8. Srpanj 2015

Regionalna ljetna turneja benda ZAA

ZAA kreće na regionalnu turneju 
Bend ZAA, koji je prepoznat kao jedinstvena glazbena pojava u regiji i jedan od koncertno najaktivnijih bendova, nastavlja s promocijom svog aktualnog albuma "What About" na festivalskim manifestacijama i koncertima širom prostora ex-YU, među kojima se ističu Love fest u Vrnjačkoj Banji, na kome ZAA nastupa prije Laibacha, Lake fest u Nikšiću, gdje će binu dijeliti s Guano Apesom, kao i D festival u Dorjanu, gdje će svirati rame uz rame s Manu Chao.

“Na terenu smo i ovog leta! Mi smo bend na točkovima. Preći ćemo preko 10.000 kilometara i nadam se da se nećemo umoriti mnogo. Očekujemo od publike u svakom gradu da nam da svoj maksimum – ne prihvatamo manje. Od Maribora do Soluna, od Dubrovnika do Sofije nosimo pozitivnu poruku ZAA! Vidimo se i slušamo svuda”, izjavila je povodom letnje festivalske turneje Sanja Vučić, pevačica benda ZAA.

Ljetnu turneju bend je počeo zapaženim koncertima u Bitolju, Prilepu, Sarajevu, beogradskom festivalu Manifest i u rodnom Kruševcu, na proslavi 150 godina Kruševačke gimnazije. Prošlog vikenda, ZAA je nastupio na na Urban festu u Inđiji, kao i na Lent festivalu u Mariboru, gdje su Kruševljani na zahtjev publike i organizatora umjesto jednom, svirali čak dva puta na dvije različite pozornice.

Sljedeći put, publika će ih moći čuti na Pivo festu u Prilepu 17. srpnja i dan kasnije na D festivalu u Dorjanu, dok će nastupi početi u kolovozu 8., Lake festu u Nikšiću 14.8, kao i u klubu Lazareti u Dubrovniku 15. kolovoza. Slijede nastupi 16.8. u Čitluku na Evergreen festu, 21.8. u Lučanima, 27. u Velenju na Kunigunda festu i 29.8. u Novoj Gorici u kulturnom centru Mostovna.

Početak jesenjih svirki najavit će nastup na Šumadija festu u Kragujevcu 9. listopada. U pauzi između nastupa ZAA radi na novom albumu, a u pripremi je i spot za pjesmu "Unconditional Love", čija se premijera očekuje na jesen 2015. godine.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena