logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Vijesti
9. Travanj 2015

Mo:Dem, festival psihodelične glazbe i kulture

U Primišlju nedaleko od Slunja, od 19.do 24. kolovoza održati će se još jedan Momento Demento Psychedelic Music & Art festival. 

Momento Demento, u čijem fokusu nije samo glazba već ekologija i respect te ljubav prema prirodi i poštivanje iste, iz psytrance partija prerastao je u međunarodni festival s preko sto izvođača, a ono što se priprema za njegovo četvrto izdanje trebalo bi ga učiniti još većim, još zanimljivijim, još posebnijim. Ako želite pobjeći makar na nekoliko dana iz stvarnog svijeta i iskusiti nešto posve drugačije, biti okruženi predivnom prirodom, družiti se s više tisuća mladih ljudi koji dolaze iz cijelog svijeta i razmišljaju, dišu i žive slično kao i vi... Onda je ovo  festival koji morate staviti pod „must“ ovoga ljeta!

Uz glazbene pozornice (Main Stage, Alternative Stage, Zen Garden,  Dub Stage) najavljeno je i kino na otvorenom, art galery, predavanja, radionice, diy & craft shopovi i razne druge aktivnosti kojima ćete moći ispuniti vrijeme. Ove godine, osim generalnog slavljenja života i glazbe razlog za slavlje biti će i  službeni B-day party za 15 godina Pavarti Recordsa koji će ugostiti njihove renomirane umjetnike. Parvati je nezavisna izdavačka kuća pokrenuta u ljeto 2000. sa željom da aktivno pridonesu rastu i razvoju psy-trance scene i vizijom stvaranja platforme za podršku i daljnje širenje psihodelične kulture glazbenim izražavanjem.
Ono što je novo, a vjerujemo da će se svidjeti svim poklonicima ovog glazbenog pravca, je da će u organizaciji Digitron Sound Systema jedan stage biti posvećen isključivo dub glazbi te će okupiti prilično velik broj kvalitetnih europskih dub artista koji još nisu potpisali ugovore s velikim izdavačkim kućama.

Osim vrhunskog line-upa u glazbenom dijelu programa, Mo:Dem jako puno pažnje i truda ulaže u vizualni koncept festivala. Desert za oči tako će vam priuštiti ekipe dekoratera i umjetnika iz cijelog svijeta poput Delta Process Visuals & Mapping, Ihti Andersona, Kage Bushin, The Third Hand projekta i mnogih drugih. Više detalja o vizualnom identitetu možete pronaći na službenim stranicama festivala.
Iako line up još nije zatvoren, već dosad najavljena imena dovoljno su privlačna da svi dub frikovi požure kupiti svoju kartu (Dub Conductor, Dub Engine, Haspar, Gamma Sound, Dub Fi Youth, Resevoir dub, Roots Collective...) za ovaj magični festival poslije kojeg će povratak u realnost sigurno najteža stvar ikada. Trenutna cijena festivalskih ulaznica iznosi 100 € dok nešto povoljnije ulaznice možete pronaći kod ambasadora festivala.

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena