logo-t

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
9. Travanj 2015

Manu Chao na Exitu

Revolucionarni glazbenik, aktivist i jedan od najvažnijih glasova svjetske glazbe Manu Chao, održat će novi nastup na glavnoj pozornici Exit festivala u subotu, 11. srpnja!

Uz već potvrđena imena Exit Avanture kao što su Robbie Williams, Motorhead, The Prodigy, Faithless, John Newman, Rudimental, Clean Bandit, Hardwell, Sigma, Martin Garrix, Tom Odell, Tale of Us te još brojna iznenađenja, aktualna glazbena sezona u Novom Sadu, Beogradu i Budvi, bit će jedna od najjačih u povijesti Balkana. Nakon sedam godina od prethodnog, povijesnog koncerta na Petrovaradinskoj tvrđavi, kada je glavna pozornica bila tijesna za 35.000 fanova koji su zborno pjevali i skakali u ritmu Radija Bembe, Manu ovog puta dolazi sa svojom La Venturom, koju uz njega čine još gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Garbancito. Ova turneja La Venture bit će pojačana s još dva puhača, a set lista uz najveće himne kao što su „Clandestino“, „Rainin’ In Paradize“, „Mi Vida“, „Politik Kills“ ili „Mala Vida“, sadržavat će i brojna iznenađenja, neobjavljene pjesme, a ponekad i obrade legendi kao što je Bob Marley! Manu je prošle godine održao niz nastupa na najvećim svjetskim festivalima kao što su Roskilde i Woodstock, a nedavno je održao i nekoliko stadionskih nastupa u Argentini i Kolumbiji!
 
Revolucionarno prodoran i podjednako miroljubiv, poznat po svom društvenom aktivizmu i nezadrživim stihovima, Manu Chao jedan je od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti, hvaljen podjednako širom planeta uz koncerte na pet kontinenata! Francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla, svoj karakteristični zvuk gradio je kroz razne punk utjecaje kao što su The Clash, Jam ili Dr. Feelgood. Njegove pjesme karakteriziraju beskompromisni stihovi, zbog čega je priznat kao glas slobodarskih generacija i mislećih ljudi koji ne prihvaćaju diktat globalne politike i sve većeg otuđenja suvremenog svijeta.  Manu, kao nijedan glazbenik na svijetu, objedinjuje punk stav, liričnost šansona, ritmiku salse, egalitarizam reggaea i euforiju ska glazbe, što njegovim pjesmama daje poseban šmek, blizak publici sa svih meridijana.

Manu pjeva na čak sedam jezika, a teme obuhvaćaju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getu, slobodu mišljenja i življenja te priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva. Još dok je s bratom Antoanom vodio grupu Mano Negra, nastupao je u nekoliko primorskih lokacija Afrike na pozornici sagrađenoj na palubi broda kojim su putovali tijekom cijele turneje. Još jedna atipična pozornica je svakako i vlak „The Ice Express“ na kojem je nastupao i putovao tijekom turneje kroz ruralne dijelove Kolumbije. Preko pet milijuna prodanih primjeraka nagrađivanog albuma „Clandestino“ svjedoči o dalekoj dostižnosti njegovog zvuka i utjecaja, kao i činjenica da su Robbie Williams i Lily Allen obradili pjesme „Bongo Bong“ i „Je ne t'aime plus“ i izdali kao jedinstvenu pjesmu na Robbiejevom albumu Rudebox.
 
Najbolja akcija "4+1" ponovno je tu!
Četvoročlano društvo koje bude zajedno kupovalo ulaznice za Exit, Sea Dance ili cijelu Exit Avanturu, petu ulaznicu dobit će besplatno! Akcija “4+1” već je dostupna na svim prodajnim mjestima i putem stranice www.exitfest.org, najkasnije do 25. svibnja.
 
Ulaznice se prodaju po cijenama od 459 kn (474 kn online) za Exit festival te 330 kn (335 kn online) za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za više od deset dana Exit Avanture (EXIT + Sea Dance) može se nabaviti za samo 549 kn (559 online). Paketi koji uz ulaznice sadrže prijevoz i smještaj na oba festivala, mogu se pronaći na stranici www.exittrip.org.
 
Pretprodajna mjesta u Hrvatskoj: http://www.exitfest.org/sr/content/hrvatska-ulaznice-2015

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena