logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Izvještaji
8. Listopad 2015

Drvored - šarmantna koncertna atrakcija

Uspješna promocija prvog albuma Drvoreda

Drvored je jedan od onih bendova o kojem se priča. Prošlo je već nekoliko godina otkako se ova balkansko/francuska kombinacija „povlači“ po zagrebačkim klubovima i slovi kao koncertna atrakcija koju jednostavno morate doživjeti. Nakon najavnog singla „Zanzibar“, sve je ukazivalo na to da ćemo postati bogatiji za još jedno dobro studijsko izdanje. I tako smo dočekali njihov prvi album „Arhelino“ koji obiluje lijepim emocijama i jednostavnim aranžmanima.

O spomenutoj popularnosti Drvoreda među publikom sada ide u prilog i rasprodani mali pogon Tvornice kulture. Neposredno prije nastupa dočekala nas je puna dvorana koja je iščekivala svaku minutu do početka koncerta. Kao i album, koncert je otvoren s „Balkankan“, a pomalo razdragana publika objeručke je prihvatila otvaranje promocije. Atmosfera se zahuktala pri prvim taktovima „Limene glazbe“ pa je pritom opravdan stih iz navedene pjesme „...limena glazbo ipak te svi vole, i smijemo se dok plešemo do zore...“. Publika se raspojasala i Drvored više nije imao brige oko podizanja atmosfere već su se mogli prepustiti i uživati u plodovima svog rada. Prepoznala se i „Konobarica“, skandiralo se za ponavljanje „Zanzibara“, a od neumornog plesa odahnulo se uz „Johnny Ketti“. Za „Polejnu“ smo saznali značenje (smrznuta), a službeni dio koncerta priveden je kraju s naslovnom „Arhelino“. Nismo ih htjeli pustiti s pozornice pa smo na bisu odslušali posvetu Jackie Chanu, a promocija je prigodno privedena kraju s „Baš sam sretan“. Ovaj izvrstan orkestar ugostio je Sanju kao prateći vokal, Juricu na tubi i druge goste koji su uvelike doprinijeli nastupu, dok je Mihina solo dionica na bubnjevima pred kraj koncerta bila apsolutna rasturačina! A publika je zaslužila 5+ za usvajanje materijala i za savršenu atmosferu.

Citirat ću kolegu Tomislava koji je pisao recenziju albuma: „Drvored je uspio“. Ovo je njihova godina, uspjeli su u svakom pogledu - izdali su odličan album, rasprodali su promociju i ono najbitnije, održali su još jedan odličan koncert i opravdali status koncertne atrakcije. Čini mi se da smo dobili nasljednike Antenata – Drvored je odličan u nastupu, imaju svoj orginalan smjer, vjernu publiku i dobru vibru. A sada čekamo još jedan korak naprijed...

Foto: Doringo

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice