nike

Događanja
Intervjui
2. Listopad 2019

Brane (Radio Aktiv): "U Saxu ćemo napraviti presjek dosadašnjeg rada"

Deset godina benda

Radio Aktiv slavi deset godina postojana benda! Ova izuzetna svečanost održat će se u subotu, 5. listopada u Saxu. Ulovili smo pjevača i gitarista benda, Branimira Čubrila za nekoliko brzopoteznih pitanja.

Reggae hr: Što se promijenilo u zadnjih deset godina Radio Aktiva?
Brane: Jednostavnije bi bilo reći što se nije promijenilo. U prvih deset godina dogodilo se jako puno uglavnom lijepih stvari za bend, a promjene su se događale u hodu, pa smo se u hodu na njih i privikavali. Ponajviše su se promijenile životne okolnosti i dio postave. Krenuli smo s dvadesetak pa se promijenilo sve što se mladom čovjeku u životu može promijeniti u tih deset godina. Ono što se nije promijenilo su neke od pjesama koje se izvode od prvog nastupa i pristup bavljenju ovim što radimo.

Reggae hr: Kako ste zadovoljni singlom "Zašto ne pokažemo djeci?"
Brane: Reakcije na pjesmu bile su gotovo jednoglasno pozitivne, a dobili smo i komentare kako je to naša najbolja pjesma dosad, tako da možemo biti zadovoljni kako je pjesma prihvaćena. Iz pozicije benda - poruka je odaslana, iz perspektive publike - lijepo je prihvaćena. Radimo pjesme da traju, pa vjerujemo da je uspjeh pojedine pjesme najpoštenije vrednovati s vremenskim odmakom.

Reggae hr: Jesu li u planu drugi noviteti u skorije vrijeme?
Brane: Već neko vrijeme u skladu s mogućnostima pripremamo nove pjesme koje će, kad za to dođe vrijeme, biti objavljene u formi našeg trećeg albuma.

Reggae hr: Kakvi su planovi Radio Aktiva za narednih deset godina?
Brane: Stvarati, snimati, objavljivati i izvoditi dobru glazbu.

Što očekujemo od velike proslave u Saxu 5. listopada?
Brane: U Saxu ćemo napraviti presjek dosadašnjeg rada. Odsvirat ćemo sve dosad objavljene singlove, ali i neke neobjavljene pjesme i neke koje ne izvodimo često. Ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže u proslavi naših prvih deset godina i zajedno otplešemo u desetljeće pred nama.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Kali Fat Dub - "Životinjska karma"
Egoless - "The only way Out is Through"
Lil Obeah - "From Transylvania"
Micah Shemaiah - “Still”
Banana Zvuk - "Roba"