logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
23. Prosinac 2013

Novi album Brain Holidaysa

Nakon sedam godina diskografske pauze, roots reggae band Brain Holidays vraća se u vaše dnevne boravke, sobe i automobile te u čekaonice željezničkih kolodvora diljem Lijepe Naše.

Dugo i željno iščekivani album, pod naslovom "Save Peace Babylon Delete", predstavlja novi zakorak autorske reggae glazbe ovog zagrebačkog benda, a svaki CD svirač pretvara u najtraženiji "gadget" u kući. Izvadite stare linije, stavite baterije u svoj stari discman i krenite na magično glazbeno putovanje.

Prošavši mukotrpan period izmjene postava, nekoliko prekida u radu i teških trenutaka, za Brain Holidays se slobodno može reći da je sunce opet zasjalo. U novim danima, mjesecima i godinama koje dolaze, hrvatski reggae je dobio natrag svojeg snažnog predstavnika, ovaj puta još snažnijeg i spremnog na nove, pozitivnom glazbom praćene podvige.

Osmeročlani sastav čine Marko Gaćina (vokal/ritam gitara), Martina Geber (prateći vokal/perkusije), Vanja Mrgić (prateći vokal/perkusije), Zdenko Ivanušić (saksofon), Ivan Tikvicki (klavijature), Domagoj Tafra (gitara), Tomislav Skoblar (bas gitara) i Miroslav Uremović (bubnjevi). Okušani u raznim sferama glazbe, danas stvaraju zajedno epitaf posvećen modernom Babilonu i njegovom budućem padu, dok se u trenucima predaha odmaraju i na stranicama povoljnijih avioprijevoznika traže jednosmjeran let za Jamajku.

Snimanje albuma potrajalo je od jeseni 2012. godine, a jedan dio je snimljen u Embio Production studiju, dok je ostatak sniman u dnevnom boravku Marka Gaćine gdje album i miksan. Na albumu su i zanimljivi gosti: Yuri (ST!illness), Viktor Lipić (orgulje), Goran Kovačić (klavir, rhodes), Miron Hauser (trombon), Ana Banović i Dora Jakobović (back vokali na porodiljnom) i Teo Aničić na gitarama.

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice