logo-t

 • Escape the City - festivalska oda soundsystemima

  Escape the City - festivalska oda soundsystemima

 • Diamusk objavila novi singl “Dunyaa”

  Diamusk objavila novi singl “Dunyaa”

 • Seasplash je Seasplash!

  Seasplash je Seasplash!

 • Killo Killo Banda objavili album

  Killo Killo Banda objavili album "Pobeda je biti čovek"

 • Julie Oneness (Roots Daughters):

  Julie Oneness (Roots Daughters): "Reggae je oduvijek bio glas marginaliziranih"

nike

Događanja
Vijesti
23. Lipanj 2021

In Memoriam Emil Veliki u Čakovcu

Crtkaranje murala @ Prostor & dub/reggae party @ Fox Bar 
U subotu 26.6. od 15 h ispred kluba Prostor, crta se mural posvećen prerano preminulom Emilu Velikom koji je ostavio neobrisiv trag na čakovečkoj alternativnoj i muzičkoj sceni. 
Za masni dnevni dub zadužen je DJ Smorian, a mural crta Šokre!

Od 19 h selimo na terasu Fox Bara gdje nas čeka pravi party uz pomoć Tobotoklo soundsystema za koji su zaduženi opasni selektori dub scene:

Belly Full
Belly Full
trbuhom i bradom dub aktivist i selektor iz Zenice (BiH) s trenutnom adresom u Zagrebu. Počeo je prije nešto više od deset godina sa organizacijom koncerata i festivala u rodnom gradu, kao i selektor u kolektivu Zenicafaria. Roots to Dubwise je stil koji opisuje njegove setove a vrtio ih je od bosanskih kafana do austrijskih podruma. Na njegov muzički izričaj je Seasplash festival udario temelje, a stil je razvijao kroz svoje djelovanje u građanskom aktivizmu. Kako to biva na prostoru bivše Jugoslavije, ljudi iz reggae/soundsystem kulture su povezani pa je tako i Belly Full što svojim radom što selektiranjem muzike dao doprinos Gotiva Festivalu, Seasplash, Outlook i Escape the City festivalu kao i mnogim drugim festivalima i događajima. Poruke koje se plasiraju iz muzike koju pušta su društveno kritički postavljene, protiv granica, fašizma i diskriminacije.

Sandokan HIFI
Sandokan Hifi je Roots & Culture sound system, osnovan 2006. godine, podrijetlom iz Hannovera i Berlina, Njemačka, ali iz Zagreba djeluje već 6 godina. Kao rezidencijalni sound system na Dub Disorder sessionsima u Zagrebu i svirajući na mnogim zabavama i festivalima širom regije, Sandokan Hifi poznat je po pravilnim selekcijama Rootsa i Dub-a od 100% vinila u pravom Reggae sound system stilu! Nakon što je jednom već bio u Čakovcu sa sound systemom, ovaj put Alex dolazi kao selektor samo kako bi udovoljio vašoj duši s Roots Rock Reggaeom!

Sandroid
Čakovečki dub selektor mlade generacije iz Resistor Sounda, jedan od organizatora Heavyweight bass programa i član udruge Klub Prostor - "CeZam" Čakovec u kojoj je sudjelovao u organizaciji raznih koncerata i partyja. Multimedijski je umjetnik, bavi se fotografijom, videom i VJ-ingom.
Tekst:  

Recenzije

Reggae Roast - "Turn Up the Heat"
Alborosie - "For The Culture"
Brain Damage meets Big Youth - "Beyond The Blue"
Shanti Powa - “Dreamer”
TriXstar - “Dear 2020”