logo-t

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
9. Lipanj 2020

Reunited festival održat će se ovaj vikend u Valpovu

Dnevno izdanje
Šesto izdanje Reunited Festivala održat će 12. i 13. lipnja, a ove će godine s obzirom na okolnosti, fokus biti na bogatom dnevnom programu koji će se održati na dosadašnjoj lokaciji, u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu. Večernji glazbeni program odgođen je za u listopad, a točni datumi će biti objavljeni naknadno.

Kroz dva dana dnevnog programa u Valpovu ćete imati priliku biti dio projekta Land Art Tour, u sklopu kojega će se održati radionica izrade skulptura od slame, koju vodi Nikola Faller te radonica sitotiska na majice. Tu je i projekt Putokaz koji donosi niz događaja i aktivnosti kojima su u zajedničkom nazivniku putovanje, pokretljivost i pisanje. Projekt će obuhvatiti predstavljanje putopisa kroz razgovor sa piscima, izložbu fotografija sa putovanja, radionicu izrade fanzina, književnu radionicu te predstavljanje gostujućih udruga.

Oba su projekta rezultat suradnje triju udruga s područja Slavonije: ARLA iz Đakova, REART iz Osijeka te Udruge Revolution iz Valpova, a provode se kroz platformu Clubture uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba (gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport), Zaklade “Kultura Nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.
Uz navedene projekte, program će obuhvatiti i već tradicionalnu izložbu stickera ARTbeat. Prva izložba ovakvog tipa na ovim prostorima rezultirala je odličnim odazivom street artista koji su poslali svoje najbolje radove. U izložbi sudjeluje preko 200 umjetnika iz cijelog svijeta, iz više od 80 različitih zemalja svijeta, od Južne Afrike, Meksika, Brazila, SAD-a, preko cijele Europe, pa sve do Filipina i Japana.

Cjelodnevni program će biti popraćen i dnevnim glazbenim programom za kojeg će biti zaduženi Revolt DJ*s, članovi domaćeg kolektiva koji je proizišao iz dugogodišnjeg rada Udruge Revolution, BellyFull je dub reggae aktivist iz Zenice i prijatelj Reunited festivala i Slavonija Vibes Syndicatea, kolektiv slavonskih zaljubljenika u dub reggae zvuk i soundsystem kulturu. Festival je prepoznatljivost izgradio na soundsystem kulturi, pa će tako glazbeni dio dnevnog programa pogoniti Rebel Station Soundsystem, koji je ujedno ručni rad članova udruge.
Za više informacija o rasporedu dnevnog programa možete pronaći na službenoj Facebook stranici Reunited festivala, ili možete zapratiti Reunited festival na Instagramu.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena