logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
11. Ožujak 2020

Roadtrippersoundsystem, Rasta Altitude Sound & Vexi stižu u Kocku

Splitski dub tulum
S prvim zrakama proljeća 3. travnja u Kocku stižu sisački trgači Roadtrippersoundsystem with full sound system ***6x SCOOPS***, a takvo što Kocka još nije doživjela (usudili bi se reći ni Split)! Zajedno s Roadtripperom ponovno stiže Rasta Altitute Sound kojem je na zadnjem partyu kod nas bilo toliko dobro da želi još, a uz goste tu je i residentica Vexi. Dakle, prava duberska poslastica, dobitna kombinaciji uz koju će sound sigurno grmit do jutra uz ludilo na flooru, nah miss!

Roadtrippersoundsystem
Roadtrippersoundsystem osnovan je 2011. godine kada su se prijatelji Vedran Šimunec (Little Vex) i Luka Sertić (Roadtripper3000) upoznali na partyu. Nastalo je veliko prijateljstvo koje je stvorilo i RoadTrippers (akustični reggae, ska, psydub bend). Nakon godina nastupa na raznim festivalima, klubovima i restoranima, pojavila se ideja da se stvori sound system koji će stanovnike Siska, ali i Hrvatske, okupiti za uživanje i širenje dub i bass kulture. Izgradnja sound systema započela je krajem 2018. godine, a završena je sredinom 2019. godine, gradnjom 6 scoopova, bass kutija. Sound system u potpunosti je izgrađen u Kaliforniji, a zatim je isporučen kontejnerima preko pola svijeta, dovršivši najveće putovanje svog postojanja. Roadtrippersoundsystem sada je dostupan za zabave i svirke u Hrvatskoj i Europi s originalnim dubwise produkcijama.
https://www.facebook.com/RoadTripperSoundSystem/

Rasta Altitude Sound (R.A.S.) aka Keso Selecta 
je mladi reggae/roots/dub/dancehall izvođač iz Zagreba koji promovira rasta kulturu, jedinstvo i ljubav. Njegov stil može se opisati kao energična, pozitivna i kreativna kombinacija bass glazbe. R.A.S. nastupao je na brojnim glazbenim festivalima i glazbenim događanjima kao što su Seasplash Festival (Pula, Hrvatska), Reunited festival (Valpovo, Hrvatska), Gotiva festival (Zenica, BiH), Regeneracija Dunava (Bački Monoštor, Srbija), Strobolodobolos (ARLA festival, Đakovo, Hrvatska), Forestation festival (Donja Zdenčina, Hrvatska)... Također je svirao uz Suns of Dub, Jah Free, Daddy Teacha, Pabla Rastera, Brain Holidayse, Dubbing Sun, Mexican Steppera, Don Oscara, Zenicafaria Soundsystem, Jah Billaha i mnogo drugih. Keso je osnivač udruge Heshteg koja organizira Ram Jam Session, RAW te Fešta festival, jedan je od voditelja Reggae utorka u Mastersu (RUUM) i jedan od voditelja Zion Radio emisije na Radio Studentu.
www.facebook.com/rastaaltitudesound
www.mixcloud.com/EducationTV/educationtv096_keso-selecta/

Vexi
Reggae/dub/stepper selektorica, DJ-ica, organizatorica i promotirica iz Splita. Od 2017. bavi se selektiranjem i DJanjem, iz početka iz puke ljubavi i hobija, a kasnije ponukana manjkom interesa splitske publike i u cilju promoviranja, oživljavanja i formiranja dub scene u Splitu (koje gotovo pa i nema). Sve je krenulo organiziranjem slušaonica, a kasnije (2018.) pokrenula je serijal večeri dub/reggae glazbe i srodnih žanrova s ciljem promoviranja sound system kulture, Dubless, koji se održava redovito jednom mjesečno u klubu Kocka. Do sada je u klubu Kocka organizirala gostovanja dvaju sound systema na događajima: Digitron Sound System u Kocki (2019.) te Sandokan HiFi meets Rasta Altitude Sound (2019.).
https://soundcloud.com/vexi1106

Vizual: Bresho
Upad: 30/40kn
Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice