logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
3. Siječanj 2019

Dub Disorder u Attacku

Novo izdanje Dub Disorder večeri

Vrijeme je da Sandokan Hifi ugosti sljedeći session 2. veljače u AKC Medici. Nakon što su održali četiri sessiona pod imenom Dub Disorder u Berlinu, program se preselio u Zagreb, gdje se održao već tri legendarne partije - prva s Munchies Soundom iz Pule, druga s Boca Soundom iz Zadra i treća sa Zenicafariom iz Bosne - prvi put u Hrvatskoj s cijelom soundom! Pripremite se sad za još jednu posebnu noć. Dub Disorder vam uvijek predstavlja pravu autentičnu glazbu od rootsa kasnih 70-ih preko rub-a-dub-a 80-ih sve do modernog duba i steppersa. Početak u 22h, upad 30 kuna.

Sandokan Hifi (Berlin / Zagreb) 
prvi put u Hrvatskoj na svom ručno-izrađenom sound systemu s punim soundom i punim crew-om
www.facebook.com/sandokanhifi
www.soundcloud.com/sandokanhifi
Osnovani u Rujnu 2006. u Hannoveru, Njemačka, Sandokan Hifi, čudeći se gdje je vrijeme proletilo, slavio je svoj deseti rođendan pretposljednje godine. Tada samo klinci zaraženi reggaeom, što su taman završili školu, Maui, Alex, Hanno i Silan počeli su vraćati roots & culture u reggae scenu, u kojoj je tada dominirao dancehall / bashment style. Nakon što je Maui otišao u inozemstvo, tri preostala člana počeli su organizirati partije u prostorima lokalne alternativne i skvoterske scene, Sandokan Hifi ostaje vjeran DIY etici, promovirajući socijalno-revolucionarno stranu reggaea, puštajući većinom roots, ali također dub i rub-a-dub. Kroz godine su uspijeli sakupiti solidnu vinil kolekciju, izgraditi soundsystem, preseliti se u Berlin i pribaviti svu potrebnu opremu za predstavljanje roots reggae muzike na originalan način. Od tada su organizirali puno vlastitih soundsystem sessiona, također su puštali na mnogim festivalima i partijima kako domaćih tako i međunarodnih. Od kada se Alex preselio u Hrvatsku on većinom predstavlja sound kroz DJ setove, ali je to samo mali dio Sandokan Hifi iskustva. Kao uvijek kada je Dub Disorder, Sandokan Hifi će zasjati u punoj slavi, sa cijelim crewom i originalnim control towerom ukljućujući i njihovu čuvenu dub mašinu - ali ovaj put i prvi put na njihovom soundu koji je sada također u Hrvatskoj. Dužnost na mikrofonu vrši Silan aka Rawlph Dread koji je rezident MC od Sounda.

Toby Dread (Berlin, Njemačka) 
www.facebook.com/berlinsoundsystemkollektiv/
www.facebook.com/RootsReggaeRubADubDigitalSteppaSoundsystemHannover/
Kao dio berlinskog Graograman Hifi Sound Systema, BSK-a i dugogodišnji kolekcionar ploča, Toby Dread je postao jedan od najboljih selektora za reggae, dub i rub-a-dub u Berlinu. Osim toga, on je i dugogodišnji prijatelj ekipe Sandokan Hifi-a, te su mnogo puta djelili čast zajedničkih sessiona. Toby je nastavio tradiciju programa “Liberation Skank” u Hannoveru, koji je izvorno inicirao Sandokan Hifi, te do danas organizira brojne sessione i partije u kojima približava Sound System kulturu "u kraju". Muziku koju pušta, pušta isključivo s vinila, vješto barata krucialnim tuneovima i zna voziti publiku s ozbiljnim muzičkim blagom.

Damien Prophet (Pula, Hrvatska)
www.facebook.com/munchiessoundsystem/
Rezident MC od Munchies Soundsystema MC Damien Prophet aka Damjan Mali poznat mnogim ljudima u Hrvatskoj i inozemstvu po njegovom non-stop pjevanju i deejayanju, i nezaobilaznom wasted stage appearanceu. Sa neobičnim tekstovima, dobrim smislom za humor i Keith Richarsom za spirit animal, ridea riddimse u finom stilu i drži rulju zabavljenom. Dolazeći iz hardcore punk scene i poprilično mladih godina, Damjan je mnogo puta dokazao da može konkurirati s takozvanim velikim momcima u biznisu, jebavajući ozbiljnu mamaru na mikrofonu!

Rawlph Dread  (Berlin, Njemačka) 
www.facebook.com/rawlphdread
http://www.facebook.com/Brimstone-and-Fire-118171058251655/
Aktivan u muzici od kraja 90-ih Rawlph Dread, 2004. izdao je rap album pod imenom Rawstarr u istom vremenu aktivan je kao član vokalno-harmonijske grupe Brimstone & Fire, nastupajući na mnogobrojnim festivalima i partijima. Godine 2007 pridružio se Sandokan HiFi-u i postao njihov rezident MC. Njegove vokalne vještine variraju od slatkog, slatkog rocksteady stila pjevanja, oldskul U-Roy toastinga, pa do ozbiljnog rub-a-dub deejay fashiona 80-ih. Svestran u stilu i tekstovima, s jedinstvenim glasom, Rawlph je definitivno obogaćenje svakom sessionu.

 

Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena