logo-t

  • Greg Even & Terry Vibes predstavili

    Greg Even & Terry Vibes predstavili "Dutty Babylon Riddim", izdanje podržao David Rodigan

  • Fokus objavio novi album

    Fokus objavio novi album "Dusting Off The Soul From Everyday Life"

  • Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost

    Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost

nike

Događanja
Vijesti
18. Prosinac 2018

Bass Couture residents tour u Hangoutu

BassCouture residents tour @ Hangout Bar
Nakon uspješnog prvog dijela sezone Bass Couture rezidenti vrte lunge/party selekciju drum and bass glazbe ovaj put u veselom ozračju Hangout Bara 21. prosinca. BMJ i DJ FrenkyBoy raspoložiti će vas i zagrijati u ove hladne prosinačke dane. Svirati će se sve od liquida, preko junglea, halfstepa, breakbeata, i svega ostaloga lakšeg za ugodnu noć i malo plesa. Večer počinju u 22h, te vas svojom selekcijom zabavljaju sve do dva sata ujutro. Dođite pozdraviti 2018. i dobro se zagrijati za nadolazeće ludilo Božića uz Bass Coutureov zadnji nastup ove godine.
Upad: 0kn 
Dress Code: skanking casual s velikom osmijehom

BMJ
Kao dijete BMJ je bio okružen s puno dobre glazbe. Njegov otac je sakupljao reggae & rare groove vinile, a brat je pratio sve što se događa u hip hopu što je pomoglo učvrstiti BMJ-ovu strast za glazbom. Tijekom tinejdžerskih dana je počeo sakupljati američku i britansku hip hop glazbu sve dok nije otkrio zvukove ranog d’n’b-a/junglea. DJ-ing se predstavio BMJ-u kao neizbježan nastavak,te je ubrzo realizirao studio i prije nego što su njegove vještine počele privlačiti pozornost, počeo je voditi radijske emisije na londonskim radijskim postajama poput Rinse FM, Kool FM, Ruud Awakening, Origin FM i mnogim drugim. Puštao je na mjestima kao što su Brixton Academy, Stratford Rex, Colloseum, Hidden, Bagley’s te se pojavljivao i na festivalima poput Glastonbury festivala, United festivala, Notting Hill Carnivala.

DJ FrenkyBoy
Ljubitelj nježnijeg zvuka i ugodnog rolla, ovaj mladić iz Zagreba na drum and bass sceni djeluje od 2015. godine kada je sa prijateljima iz KSETa započeo svoj prvi program BiPieM. Nakon nekoliko uspješnih partya, BiPieM prekida sa svojim djelovanjem, te kao novinar počinje volontirati na portalu Klubskascena.hr, kroz suradnju sa scenom i sudjelovanju u organizaciji i vođenju Ambasador, dodjela nagrada izvođačima elektroničke scene Hrvatske, odlučuje pridodati nešto novo na sceni u obliku Bass Couture, multimedijskog kolektiva s bassom u srcu, te kroz fizičku manifestaciju istog u klubovima Pločnik i Klub. Dovodi neka od najsvježijih lica scene, a tako i neka poznatije. Kroz vrlo uspješnu 2018. reda nastupe na Membrain festivalu, DNB Konferenca (SLO), te nažalost propušteni i neprežaljeni VuBass. Na sceni djeluje kao DJ, promotor, te postepeno gradi i svoj zvuk kroz produkciju, te redovno snima svoj podcast mix naziva Sesh koji se objavljuje svaki mjesec na vlastitom Mixcloud kanalu. U setovima se može čuti sve od liquida, neura preko jumpupa i breakbeta do standardnog junglea te ponekad i dupstepa i duba.
Tekst:   PR

Recenzije

Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost
Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka
Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio