logo-t

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
13. Ožujak 2018

Psydub na Samsari

Peace and love to all people of good will
Ove godine na popisu festivala koji su u našem susjedstvu posebnu pažnju privlači jedan pod imenom Samsara (četvrto izdanje) i nalazi se u Mađarskoj, na obali jezera Balaton, kojih stotinjak kilometara od Budimpešte. Ovaj festival ima i svoju indijsku verziju na obroncima Himalaje šezdesetak kilometara od rezidencije Njegove Ekselencije Dalai Lame glavom (i bez brade). Mađarska verzija fešte se odvija od 6. do 12. 8.2018. i ovo je izdanje raj za sve koji traže mjesto daleko od žurbe grada (i babilonske mašine koja mrvi sve pred sobom) i koji žele sudjelovati u (još jednom) pokušaju da se stvori glazbena utopija bar na nekoliko dana - ljubavi i radovanja. Inače, ovaj festival je profiliran u smjeru onoga šta nazivamo psybient glazba. Što zapravo znači da, ako ste ljubitelji chill out floora na trance festivalima, ovo je mjesto za vas. Muzički program ove godine naglasak stavlja na podžanr ove mjuze pod nazivom psydub jer nam u goste dolaze nezamjenjivi Ott (UK) (solo i s bandom All-Seeing Eye) i dobar dio ekipe Cosmicleaf Recordsa (Grčka) čiji osnivač Nick Miamis će odvrtiti setove pod imenima Side Liner, Anasa & Cosmicleaf Records. Tu je s labela u gostima i (ništa manje kultni) Zero Cult. Cure i dečki koji rade listu izvođača stvarno znaju svoj posao i znaju manje-više sve velike (i male) face unutar žanra. Zato navodimo evo još neka od najvećih imena vrijednih spomena (i više od toga): Gaudi (solo i s bandom) (UK), Solar Fields (Švedska), Entheogenic (USA-Francuska), Carbon Based Lifeforms (Švedska), Kaya Project (UK), Globular (UK)), Tripswitch (UK), Suduaya (Francuska), Astropilot (Rusija), Zen Baboon (Portugal), E-Mantra (Rumunjska), Kliment (Bugarska), Indra (Hrvatska) (vidimo se na licu i naličju mjesta).
Sve u svemu - najveća imena psybient žanra. Za opsežnu listu izvođača i popratnih aktivnosti provjerite službenu stranicu, kao i Facebook stranicuacebook stranicu gdje se može naći kompletan popis imena. 

Za one kojima britanska škola duba (dan-danas) znači malo ili ništa i one kojima tuc-tuc ritam nije vrhunac glazbene umjetnosti - ovo je festival za vas i sve koji briju na non-stop chillout u životu (i nakon).
Tekst:   Čupi

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena