logo-t

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
4. Ožujak 2018

Bassazha dovodi Kali Fat Dub u Split

Bassazha vol. 2 
U drugoj epizodi 9. ožujka, ekipa iz Banana Zvuk rezidencije druži se s ekipom iz Kali Fat Duba. Pustolovi, tekstopisci, dvorske lude ili verbalni slikari začarani postapokaliptičnom vizijom današnjice. Dolaze u goste predstaviti svoj drugi album "Nakot Azrielov" i odvući nas u svoj kaotični svijet, genijalnu glazbenu čorbu uz koju se pleše kao da sutra ne postoji. Pripremite svoj Prepper kit i pravac u Judino drvo na apokaliptičnu bas masažu. Weedimo se!

Kali Fat Dub (KFD) je glazbeni aktivistički projekt koji se sastoji od producenta Haris Piltona i MC-a Chakka Svrake. Apokaliptični ciganski dub s balkanskom udarnom poezijom. Predstavljaju se kao;

"Haris Pilton-milovatelj duša, opijač glava i rasturač kukova, viđen je u svim čergama od Vardara pa do Triglava, vatren kao flamenko u getu, hladan kao špricer u zimi, on prstima šapuće, on usnama miluje, ciganskom magijom skida uroke, prokletstva, nevinost i kurje oči, otvara srca, a kirurg nije, spaja čakre, a Hindus nije, otima konje, a konjokradica nije! O lubenicama i mladim djevojkama da i ne govorimo, čisto da ne ureknemo, on stotinu jezika govori, te čelična vrata otvara, nomad u duši komad ljudine nosi..."

"Chakka Svraka (Zagreb - Croatia) Pjesnički suncokret koji plovi kroz Zion Crew, Golem, Kali Fat Dub, BarabaDubSound Kolektiv. Okrhnuo se i u Joke, Waking Dub, FOB i Tobogan. Nema stalno skrovište, pa ga možete potražiti u krošnjama najvećih gradskih četvrti, odakle uz novine i kavu, vreba posrnule građane i građanke prvoga reda i odvodi ih u drugi ili treći. Ovisno o stupnju posrnuća. Čiraš, žgaravičar krhkih kostiju i male tjelesne mase, ispričao je i snimio nekoliko poetskih brodoloma, a posljednji od njih će Vam uskoro ugroziti dvorište, kupaonu i ljetnu kuhinju, te unijeti nemir u sve vaše dobrosusjedske odnose, u sve školske klupe, u sve radničke menze, u sva strahom napunjena srdašca. Kukolj, korov, mulj i drozga. Kanta, metla, džoger, Mr. Propper. Smeće. Kante, kontejneri, mačke lutalice. Potražite ga u blizini svakog manjeg, a opet dovoljno krupnoga otpada. Ništa se ne baca, a tek ponešto pali..."

Poslušajte i skinite Kali Fat Dub albume:
https://kalifatdub.bandcamp.com/
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena