logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Vijesti
14. Lipanj 2016

Radionice u sklopu 14. Seasplash festivala

Učenje uz zabavu

Uz uživanje i kulturno uzdizanje koje nudi glazbeni i filmski program Seasplash festivala, sudjelovanjem u nekoj od radionica može se mnogo toga i naučiti. Znanje je, o čemu dosta u zadnje vrijeme svjedočimo, vrlo važna stvar u životu!

Tonska radionica / SoundSystem Edition
Tonska radionica ove će se godine predstaviti u novom ruhu, ruhu soundsystem kulture. Što su to zapravo soundsistemi, kako su evoluirali kroz povijest i gdje su danas u odnosu na suvremene razglasne sisteme? Što je to signal flow, kako ga pratiti i podesiti njegove parametre u sistemu? Sve to, a i mnogo više, saznajte uz uzbudljiv obilazak i prezentaciju moćnih festivalskih soundsistema na tonskoj radionici 14. Seasplash festivala. Voditelj radionice je Robert Martinović (Bamwise, Digitron Sound). Rok za prijavu na tonsku radionicu je 10.7., a prijave se vrše putem upitnika.

Radionica video produkcije
Drugu godinu zaredom edukacijska platforma VisuaLab/EduSplash organizira radionicu video produkcije. Kao i prošle godine, radionicu vodi David Tešić, diplomirani televizijski producent i dugogodišnji dokumentarist Seasplash festivala. Radionica će se odvijati u dvije faze s ukupnim trajanjem od 21. do­ 27.7.2016. U radionici mogu sudjelovati i posjetitelji festivala, a jedini uvjet za sudjelovanje je posjedovanje vlastite opreme za snimanje (video kamera, digitalni fotoaparat, mobitel / smartphone, i sl.). Rok za prijavu na radionicu video produkcije je 10.7., a prijave se vrše putem upitnika.

DJ radionica
14. Seasplash festival i DJ Radionica vas pozivaju da se uključite u svijet miksanja gramofonskih ploča. Uključite se i naučite kako beat-matchati iliti "smiksati" dvije stvari; što je scratch i kako se primjenjuje te što je to beat juggling. Razgovarat ćemo o programima za miksanje, DJ opremi, medijima (Vinyl, CD, HD, TAPE) i svemu vezanom uz DJ-ing. Voditelj: DJ Venom u Šljiviku. Prijave za sudjelovanje i informacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. / mob: +385955625868

Dub Yoga
Opustite se uz Yogu na Seasplash festivalu! Dub Yoga sastoji se od tjelesnih vježbi, postura ili asana, relaksacije, vježbi disanja, koncentracije i meditacije. Vježbat ćemo i Acro­Yogu! Radionica je besplatna za sve posjetitelje festivala. Planirano vrijeme odvijanja yoge je od 18.30 do 20.30, na plaži, u hladu.

VisuaLab/EduSplash platforma na 14. Seasplash festivalu!
Multimedijska platforma za edukaciju i razvoj VisuaLab/EduSplash, kojoj je osnovni cilj doprinijeti uključivanju mladih u procese osmišljavanja i organizacije kulturnih događanja, ove godine u sklopu festivala provodi projekt pod nazivom S.O.S. (Stjecanje Organizacijskih Sposobnosti). Tonska, video i DJ radionice provode se kroz projekt VisuaLab/EduSplash.

Tekst:   Seasplash

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice