logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

nike

Događanja
Vijesti
13. Svibanj 2015

Weeding Dub u Osijeku

Vratilo se proljeće, vraćaju se laste, priroda je budna, a bude se i raste!

Nakon dugo vremena pozvale nas šume, ipak još jednom se vraćamo u podrume, zadimljene i mračne, uvijek pune bassa, gdje rađa se ekstaza i stvara kritična masa. Selimo se, selimo u prostor taj novi, klub Exit će se tresti dok stvaraju se snovi o ljubavi i slobodi, miru i sreći, kad osjetiš tu dub moć osjećaš se veći, veći, eći, eći, ći, i… Na podiju Exita u petak 15. svibnja čeka vas podebljan sound, mistično uređenje, puno mirisnih štapića te svih ostalih faktora koji garantiraju još jedno glazbeno putovanje prije početka festivalske sezone.

Weeding Dub
Za zatvaranje klubske sezone Epic dub Session s ponosom predstavlja gostovanje jednog od najpoznatijih francuskih dub projekata, Weeding Dub u live dub mix formi. Romain se na dub sceni kao Weeding Dub pojavio davne 2004. godine s izvrsnim EP-om "Steppactivism" koji su sljedile uspješnice "SoundofReality" iz 2009. i "InnaDigital Age" iz 2013. U karijeri je nastupao na većini svjetskih dub i reggae festivala te bio gost mnogih klubskih večeri orijentiranih na dub. Surađivao je i dijelio pozornicu s velikanima svjetske dub produkcije poput O.B.F.-a, WebcamHiFi, DawaHiFi, EchoRanks i mnogi drugi.  U Hrvatsku se vraća nakon nekoliko godina putovanja po cijelom svijetu, a u Osijek i klub Exit dolazi po prvi put i obećava neponovljivo putovanje na valovima bassa. Osim u Osijeku ovaj vikend možete ga pronaći i na zagrebačkim Danima Soundsystem kulture.
FB: http://on.fb.me/1IAObXz
Soundcloud: https://soundcloud.com/weeding-dub

LowFrequency
Prečudni trio nastao iz različitih životnih priča, glazbenih korjena i smjerova, nastao u mračnim odajama legendarnog riječkog Kluba Palach, godine 2012. krenuli su na zajedničko putovanje. Ponukani nedostatkom glazbene ponude što se tiče glazbe koju vole u gradu na Riječini, odlučili su uzeti stvari u svoje ruke i pokrenuti Dub Session u Palachu. Praćeni konstantim problemima s opremom, razvili su se u vješte majstore obavljanja svega u zadnji čas, stoga na njihovim nastupima najčešće možete čuti moćnu, nepripremljenu, ali opet vrlo skladnu dub selekciju koja seže od tvrdog rutsa te preteže što čudnijem, tvrđem i digitalnijem future dubu koji otvara horizonte i ruši sve predrasude i barijere u ljudima. Predani su entuzijasti, fino baždareni unutarnjim valovima zvuka, s višegodišnjim iskustvom posjećivanja isključivo mjesta gdje bas udara, a zidovi se lome.
FB: http://on.fb.me/16oGmoa
Soundcloud: https://soundcloud.com/low-frequency-6

Upad je 25 kn prije ponoći, 35 kn nakon. 

Tekst:   Sven

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice