logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Slušaj ovo
22. Rujan 2016

Zlatan Karić - "Irie"

Novo ime na bosanskoj reggae sceni 
Zlatan Karić, mladi autor i pjevač predstavlja svoj debitantski singl "Irie", za koji potpisuje tekst i muziku, dok je na aranžmanu surađivao s Davorom Logarićem. Mastering je rađen u studiju Nenada Kovačevića.

"Pjesma Irie je nastala kao posljedica zahvalnosti, radosti, straha i nade u trenutku kada sam dobio sina Iriea. Zbog toga sam i želio da ona bude prvi singl kojim ću započeti samostalan rad. Jer iako se muzikom bavim praktično od kada znam za sebe, rođenje Iriea je bio trenutak mog sazrijevanja u svakom smislu, kao čovjeka i kao umjetnika."
- kaže Zlatan Karić.

Spot za pjesmu "Irie" radila je kreativna zajednica Gruppa na čelu s Amelom Pagano i Dinom Močević. Snimano je na više lokacija u Zenici, a u spotu se pojavljuje i Zlatanov osamnaestomjesečni sin Irie, kojem je pjesma i posvećena. Zlatan svoju glazbenu karijeru započinje u ranom djetinjstvu, od glazbene škole preko zeničke ratne rep scene do svirki u klubovima i koncertima s nekoliko bendova među kojima su Paranoid Android, Cover Art i drugi. Zlatanov glazbeni pravac je reggae - svjež i drugačiji. Piše i pjeva na engleskom i bosanskom jeziku. U glazbenim krugovima i klubovima o Zlatanu se priča kao o posebnom talentu s jakom karizmom. Možda najzanimljiviji komentar o Zlatanu Kariću dao je Branislav Lovrić: "Jedan od najmelodičnijih i najkompetentnijih vokala koje sam slušao sa ovih prostora. Čist, emotivno elokventan, izvrstan u engleskim interpretacijama."

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice