logo-t

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Izvještaji
10. Ožujak 2015

Just Dubwise s Hasparom

Kratki jedan osvrt na dubastu subotu u Mastersu slijedi, jerbo se samo želim(o) kratko zahvaliti svim, ama baš svim, izvođačima te večeri.

Zahvaliti, ali i pošteno ih nahvaliti! Od početka do kraja, selekcija svakoga od njih posve je pratila i dizala super atmosferu koja je ispunjavala Masters, na šestom po redu izdanju Just Dubwisea. S nestrpljenjem smo čekali ovaj još odavno najavljeni event i Haspara iz Francuske u našem malom Zagrebu. Konačno se pružila prilika i došla je noć u kojoj smo čuli live "Di talk of di town" ili "Vengeful Dub", opake dvije stvari islušane doma ili na partijima beskonačno puta. Kažu za Haspara da je producent najmlađe franucuske generacije, pa se pitam kakvog se tek duba može od njega očekivati, kad "odraste"? Podsjećamo da su iza Haspara već dva izdanja na vinilu od kojih je jedno za legendarni i dobro znani Jah Tubby's label (Sound Politicks feat Dixie Peach) te 7" za mladi Archetype records (Nemesis).

Wow wow Hasparu pridružila se naša dub banda u savršeno iskombiniranoj kombinaciji koju su činili Homegrown Sound, Lo Peaks, Bass Maters i MC Chakka. Svatko za sebe, a na kraju svi skupa, sudjelovali su u stvaranju još jednog strickly dubwise partija koji je okupljenu dub raju držao na nogama do jutra, do dana, pa skoro i do prvih sunčevih zraka. Kutak Mastersa ovaj je put (prvi put) zauzeo sound system dubera iz Dalmacije, Bass Maters Sound System ekipe iz Šibenika. Vibracije koje je širio i koje su se mogle osjetiti stajanjem blizu sounda bile su divan doživljaj za dubanje s Hasparom. I spominjem opet njega jerbo je čovjek ipak stigao iz Francuske, meke duba, i sretno ću pridodati još jedno veliko ime sve široj listi stranih imena i nastupa u nas, koje smo imali priliku doživjeti u zadnjih nekoliko mjeseci (Gamma Sound, Shanti D, Injaham, Nick Dubateers, Dub Engine, Charlie P, Thunder of Jah Army, Shimana Sound System, Mountain top Sound System, Natural Dub Cluster, Roots Dimension itd.)

Očekivanja nadmašena, srca ispunjena i wedimo se već u subotu, ovaj put u Rijeci na Teachingz in Dub.

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice