logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

nike

Događanja
Vijesti
17. Listopad 2016

Alborosie and Shengen Clan u Ljubljani

Dolazi jedan od najvećih
U Sloveniju dolazi pjevač, multiinstrumentalist i producent Alborosie koji trenutno slovi za jedno od najjačih imena reggae scene. U ljubljanskoj Cvetličarni nas očekuje ekskluzivni koncert 8. studenog, a Alborosie će u pratnji iskusnih Shengen Clana  predstaviti svoj novi album "Freedom & Fyah'' (Greenleves, 2016.).  Soundsystem podršku će pružiti neumornu protagonisti reggae scene u Sloveniji - Roots In Session i Ohoroho.

Alborosie je podrijetlom iz Sicilije, koji je već u svojim tinejdžerskim godinama nastupao u mnogim talijanskim bendovima, uključujući i glasoviti Reggae National Tickets. Također je s njima debitirao je na Jamajci, što se ispostavilo da je to događaj koji je promijenio njegov život. Uskoro se tamo preselio i zaposlio kao tehničar u GeeJam studiju, gdje je imao čast raditi direktno s jamajkanskim izvođačima. Multi-instrumentalist, fasciniran tehnologijom analognog snimanja, pogotovo jamajkanskom kulturom i rastafarjanstvom, ubrzo je počeo solo put što ga je odvelo do debitanskog album "Soul Pirates" i hita "Kingstown Town", a od drugih izdanja svakako treba spomenuti "Alborosie meets King Jammy – Dub of Thrones” koji ga je doveo do nastupa na najvećim reggae festivalima i na vrh reggae ljestvice. Trenutno je aktualan još uvijek prilično svjež i dobro primljen album "Freedom & Fyah '' (Greenleves, 2016.), koji će biti predstavljena pred slovenskom publikom, koji ga u ovo vrijeme imaju rijetku priliku vidjeti ga na domaćem terenu.

Svi dancehall, dub i roots reggae entuzijasti - pozvani su na večer pozitivne vibre i dobre glazbe!
Ulaz: 15 € EarlyBird (ograničen broj ulaznica), 17 € unaprijed (Gala hala na priredbama), 19 € unaprijed (eventim.si), 22 € na vratima
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice