logo-t

 • Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

  Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

 • Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

  Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

 • Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u

  Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u "Lito"

 • Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

  Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

 • Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

  Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

nike

Događanja
Podcast
27. Travanj 2020

20 godina Roots In Sessiona

Premijera novog singla Brain Holidaysa
U 2020. godini jedan od najpoznatijih sound systema na Balkanu i producentski duo Roots In Session slave 20. godišnjicu svog glazbenog putovanja. Iako pripremaju još mnoga iznenađenja u slavljeničkoj godini, Roots In Session su u Reggae.hr podcastu predstavili vlastitu produkciju, novi singl Brain Holidaysa "Kuća puna ritma", reggae verziju Kandžijinog hita "Fiš" uz njihov standardni miks domaćih i stranih autora.

Iako su dva glavna pokretača pod utjecajem svih vrsta glazbenih žanrova, Pier i Fu su se pronašli na temeljima pozitivnih reggae vibracija. Reggae je postao onaj žanr s kojim su se mogli najviše identificirati i svojevrsna platforma za izražavanje ljubavi prema glazbi. I dalje entuzijastični kao na početku, Pier i Fu i danas promoviraju svoj zvuk objavljujući razne mixtapeove - Kus Kus, koji strogo predstavlja reggae, dub i dancehall izbor, te Shishmish, temeljen na reggae izboru, ali sa svim vrstama izvedenica. Njihova gostovanja na radio emisijama i internetskim radio frekvencijama postali su legendarnima. Njihov zvuk i stil toliko su jedinstveni da su brzo stekli popularnost i zvuk RIS-a uspješno se širio preko granica njihove matične zemlje.

U proteklih 20 godina Roots In Session gostovali su u većini klubova i festivala u regiji, promovirajući reggae, jungle, drum and bass, grime i dubstep. Imali su priliku dijeliti pozornicu i ugostiti mnoga svjetski poznata imena DJ-a i MC-a poput David Rodigana, DJ Markya, Mala, LTJ Bukema, David Boomaha, DJ Shepdoga, Navigator MC-a…

Poznati po svojim energičnim nastupima prepunim eksplozivnih melodija koji su privukli publiku, počeli su s vlastitom produkcijom 2009. godine i testirali je na gostovanjima. Njihov debi riddim bio je „Raja Raja“ koji je nastao u suradnji s bosanskim Baga Soundom i pritom postao ogroman hit na Balkanu. Izuzetna verzija Mikaela Rosea Shoot Out (John John Production) je "Gangsta Shoot", koja je predstavljena na mixtapeu Shishmish 2. Prvo službeno izdanje ovog producentskog dua bilo je remix pjesme Kirila Dzajkovskog "Jungle Shadow", međunarodno priznatog makedonskog glazbenika koju je objavio njemački izdavač Breaks per Minute. Također su radili sa slovenskom vokalisticom Alexandrom Ilijevski, čija se pjesma "Vedno Sam" našla na kompilaciji Drugog radija Slovenija Val 202. Kanadski Interchill Records također se pojavio u RIS vibri, a produciran je "No War" - lagana skankin 'reggae pjesma s originalnim vokalom koje je Pier snimio na Jamajci. Još jedan hit balkanske suradnje bio je kada je RIS u suradnji s bosanskim crossover bendom Dubioza Kolektiv remiksirao pjesmu „Tranzicija“ predstavljenu na njihovom posljednjem studijskom albumu. Podržavajući slatki reggae vokal Davida Boomaha u 2013. godini, RIS se predstavio na pjesmi "Where Do We Go From Here" na njegovom debitantskom albumu. U 2018. godini, ljetni remiks "# Proljeće" predstavljen je na remix albumu trenutno najaktivnijeg hrvatskog reggae benda Brain Holidays. No, čini se da će 2020. godina biti obilježena s nekoliko novih udarnih drum’n’bass remixeva od kojih je jedna srodna ljubavna priča „Zgrešen klic“ koja je tek stvorena za slovensku kompilaciju Sladica 20 s mladim i ambicioznim lokalnim reperom Skova.

Široki glazbeni temelji koji se odražavaju u glazbenoj produkciji Roots In Sessiona učinili su ih jednim od najtraženijih producentskih dvojaca na balkanskom području koji su podržani od strane etabliranih umjetnika poput Ede Maajke, Bad Copya, Frenkiea, TBF-a, Klemen Klemena, Emkeja itd. Posljednjih nekoliko godina, Roots In Session aktivno promiču i šire svoju ljubav prema kulturi sound systema. Oni su jedan od prvih sound systema u Sloveniji s glavnim ciljem ili, bolje rečeno, misijom istražiti korijene glazbe i podijeliti pozitivnu poruku glazbe općenito.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost
Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka
Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio