logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
17. Svibanj 2015

Kompletan line up Overjam festivala

Cham i Ricky Trooper su zadnja imena koja će nastupiti pored već potvrđenih Gentlemana, Max Romea, Capletona i Mellow Mood, te okruniti listu zvijezda koje će nastupiti  na Overjam reggae festivalu 2015.
Overjam International Reggae Festival koji će se ponovo održati u Tolminu od 12.-15.8.2015., zaključuje line-up i predstavlja zvjezdani izbor reggae glazbenika na svim pozornicama: pored već predstavljenih Gentlemana, Max Romea, Capletona, Mellow Mood, OBF, Jugglerz, FatMan HiFi, Hollie Cook i Brother Culture, organizator dodaje još dva imena koja u sebi  povezuju  tradiciju i dancehall klasiku – Jamajčani Cham i Ricky Trooper – a uz njih još  svježa  i poznata europska imena: Jahcoustix, Raphael, Fleck, Blend Mishkin, Roots in Session, Asher, Bomchilom, Pakkia i mnogi drugi.

Cham, poznat kao “učenik” Damiana Marleya, reggae obožavateljima se je predstavio hitovima “Fighter” i “Ghetto Story”. Cham će svojim nastupom na glavnoj pozornici festivala zatvoriti glazbeno događanje u subotu, 15.8.. Ricky Trooper dolazi iz legendarnog Killamanjaro Sounda, a ove godine svojom europskom turnejom obilježava 40. godišnjicu djelovanja. Dancehall scenu potresti će u četvrtak, 13.8.

Jahcoustix koji će na  festivalu predstaviti masovno prodajan novi album “Frequency”, nastupit će uz pratnju benda koji će  podržati i Gentlemana, The Evolution Band, dok će Raphael  koji je na svojoj turneji u jednoj godini odigrao preko 70 koncerta u više od 12 država, u petak 14.8.  zagrijati publiku za nastup Max Romea i njegov legendarni popratni bend Easy Skankers.

Overjam 4 Kidz
Festival i ove godine planira  izvesti ideju Overjam 4 Kidz, u sklopu koje će biti organizirano čuvanje i kvalitetno festivalsko preživljavanje vremena za najmlađe posjetitelje  festivala. Na zaštićenom mjestu, u blizini  toaletnih prostorija, u hladovini, a i na toplom suncu, održavat će se dnevne kreativne radionice na kojima će sudjelovati  djeca i njihovi roditelji. Djeca će pod stručnim  vodstvom moći pjevati i stvarati u čak četiri različita jezika.  

Vlakom na Overjam Reggae Festival –  vlakom prema suncu!
Slovenske željeznice i Overjam International Reggae Festivalom ponovo nude koncept »Vlakom na festival – vlakom prema suncu!«.  Ponuda vrijedi za sve posjetitelje koji bi na  Overjam Reggae festival željeli otputovati vlakom, te ujedno ušparati kod prijevoza i doprinijeti očuvanju okoline.  Kupnjom ulaznice za festival na svim Info točkama Slovenskih željeznica,  Slovenske željeznice nude 50% popusta za 2 osobe,  na vožnji po Vašem izboru. Sniženu voznu kartu  mogu za cijenu jedne kupljene festivalske ulaznice koristiti dva učesnika, i to za povratnu kartu. Od i do željezničke stanice Most na Soči biti će organiziran  ''shuttle'' prijevoz  kombijem.

Autobusom na festival
Overjam, pored vlastitog prijevoza, ove godine  nudi i organiziran prijevoz  autobusom, i to iz svih bližih gradova i aerodroma iz Italije i Austrije. Posebne autobusne linije vozit će između Milana, Bergama, Brescie, Padove, Udina, Gorice, Trsta, Villacha (Austrija), te između aerodroma Treviso i Marco Polo kod Venecije. Moguć je i takozvani“car-pooling”, koji će se održati u suradnji s web stranicama Roadsharing.com in Youtrip.it.

Paketna ponuda
Overjam festival je zajedno s priljubljenom web stranicom Musicraiser sastavio paketnu ponudu  za dolazak na festival i uslugu uz koju će biti na raspolaganju kupnja  različitih kombinacija paketa: ulaznica, parkiralište prijevozi, merchandising itd. Više  informacija na: http://bit.ly/overjam2015-musicraiser

Tako da nikako ne smijete zakasniti na početak  četvrtog omiljenog OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVALA, koji će se od 12. do 15. kolovoza 2015. održavati  na travnjacima i u šumama Tolmina, te na prelijepim plažama Soče i Tolminke! Organizator sada već tradicionalno priprema i  pred-festivalski dan s glazbenim događanjem na plažama, u utorak 11.8.
 
Overjam festival, više je puta spominjan među deset  najomiljenijih festivala u Europi, a prvenstveno nastoji predstaviti vrhunski glazbeni program  koji krije sve pravce prave reggae glazbe: roots, new-roots, rub-a-dub, dub, dancehall, rocksteady, jungle i raggamuffin. Tri pozornice  (“yellow” glavna pozornica sa živom glazbom, “red” s dancehallom na plaži i “green” s dubom, na plaži, u šumici pod zvijezdama), dnevne aktivnosti, različite radionice, dječji program v četiri različita jezika (slovenski, njemački, talijanski i engleski), štandovi sa suvenirima, press centar, besplatno kampiranje, hrana iz cijelog svijeta, kamper kampiranje, te još i još!

Ponude i pogodnosti:
Overjam nudi pretprodaju ulaznica i paketa koji će posjetiteljima omogućiti  jeftiniji boravak.
Cijena ulaznica za cijeli festival koja omogućava pet dana u raju, zajedno s kampiranjem do 20.6.2015.  je  79 €.
Kupnja je moguća  u službenoj Overjam trgovini:   http://bit.ly/overjamshop ili na svim prodajnim mjestima Eventima: http://www.eventim.si/si/vstopnice/overjam-international-reggae-festival-tolmin-sotocje-389042/event.html


Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice